Blijf op de hoogte
3

Object Handling

Object handling is een methodiek waarbij de therapeutische waarde van objecten op de voorgrond staat. Objecten (tactiel) aanraken, met andere mensen connecteren door middel van objecten of gewoon met objecten ‘bezig zijn’, leidt tot positieve resultaten op vlak van algemeen welbevinden.

Meer informatie over deze methodiek vind je op faro.be.

2

Samen Lezen

Anders dan in traditionele leesgroepen waar de deelnemers vooraf het boek hebben gelezen – wordt bij het Samen Lezen de tekst op het moment zelf luidop voorgelezen en besproken. Op die manier wordt de schat aan wereldliteratuur te ontsloten voor een breed publiek. Een tekst biedt ook veiligheid. Soms kan iemand via het verhaal of via een personage uit het verhaal iets verwoorden, waarin hij anders niet slaagt.

Meer informatie over deze methodiek vind je op lezerscollectief.be.

Homepage S (12)

Slow Art

De gemiddelde persoon staat maximaal 17 seconden stil voor een kunstwerk, scant de belangrijkste onderdelen en velt een oordeel. Wordt een kunstwerk veel diepgaander bekeken, zal ook de interpretatie ervan meer lagen krijgen. Dat gebeurt, net zoals het Samen Lezen, in groep. De kunstwerken stimuleren op die manier oprechte gesprekken, en vormen er tegelijkertijd een veilige basis voor.

Meer informatie over deze methodiek vind je op slowart.be.

Onze partners

4

Seniorcity, Gent | i-mens

3

Privilige, Gent | Curavi

1

Eau de Gand, Gent | Curavi

2

Sint-Jozef, Gent | Exalta

Homepage S (13)

De Meander, Gent | P.C. Dr. Guislain

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie