Blijf op de hoogte

© Public Domain

Docent: Jean-Pierre Van Hee

De mensheid is er sinds geruime tijd in geslaagd om de drie belangrijkste doodsoorzaken op grote schaal te overwinnen: honger, epidemieën en oorlogen. Nog nooit zijn de levensomstandigheden voor zoveel, jammer genoeg nog niet voor alle mensen op deze aarde, zo voorspoedig geweest. En het ziet er naar uit dat de wetenschappelijke en technologische revoluties, hiervoor verantwoordelijk, nog niet voltooid zijn. 

Er rijzen ook meer en meer vragen over “de mens” van de toekomst. Zal hij dankzij kunstmatige intelligentie een verbond sluiten met allerlei machines en een soort robot worden die in allerlei omstandigheden kan overleven? Of loopt het allemaal toch niet zo’n vaart? Deze vragen worden niet langer alleen door futuristen gesteld maar steeds meer door wetenschappers en filosofen die de huidige ontwikkeling van de kennis en wetenschap op de voet volgen.

Heb je interesse om deze lezing te boeken, contacteer ons dan via info@amarant.be. De praktische afspraken en de prijs worden in overleg bepaald.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie