Vrouwelijke kunstenaars in de publieke ruimte

© Creative Commons

 

Docente: Valerie Delaey

Berlinde De Bruyckere plaatste een ‘Wenende Boom’ in de tuin van het Woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden. In het Brusselse metrostation Ossegem vind je een sculptuur in Carrara marmer van Hilde Van Sumere. Valerie Delaey belicht graag deze en nog meer interessante verborgen parels verspreid in België.

We gaan ook graag aan de slag met jouw tips! Ken jij een kunstwerk van een vrouwelijke kunstenaar dat je kan bewonderen op een plek in de publieke ruimte in België? We denken daarbij aan parken, pleinen, ronde punten, maar ook ziekenhuizen of scholen. Laat het ons zeker weten! De inventaris die we op die manier samen opstellen, vormt het uitgangspunt voor een boeiende uitwisseling van informatie en geheimtips. Je kan je tip doormailen naar jan@amarant.be met als onderwerp: vrouwelijke kunstenaars in de publieke ruimte. We krijgen graag volgende informatie: de naam van de kunstenaar , de titel of omschrijving van het kunstwerk, de stad of plek, en eventueel een afbeelding.

Heb je interesse om deze lezing te boeken, contacteer ons dan via info@amarant.be. De praktische afspraken en de prijs worden in overleg bepaald.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie