Vrouwelijke kunstenaars in de publieke ruimte

Docente: Valerie Delaey

Berlinde De Bruyckere plaatste een ‘Wenende Boom’ in de tuin van het Woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden. In het Brusselse metrostation Ossegem vind je een sculptuur in Carrara marmer van Hilde Van Sumere. Valerie Delaey belicht graag deze en nog meer interessante verborgen parels verspreid in België.

We gaan ook graag aan de slag met jouw tips! Ken jij een kunstwerk van een vrouwelijke kunstenaar dat je kan bewonderen op een plek in de publieke ruimte in België? We denken daarbij aan parken, pleinen, ronde punten, maar ook ziekenhuizen of scholen. Laat het ons zeker weten! De inventaris die we op die manier samen opstellen, vormt het uitgangspunt voor een boeiende uitwisseling van informatie en geheimtips. Je kan je tip doormailen naar jan@amarant.be met als onderwerp: vrouwelijke kunstenaars in de publieke ruimte. We krijgen graag volgende informatie: de naam van de kunstenaar , de titel of omschrijving van het kunstwerk, de stad of plek, en eventueel een afbeelding.

 

Prijs: 250 euro – Inbegrepen zijn de lezing (2,5u – 20 minuten pauze) en de administratiekosten. Niet inbegrepen zijn de verplaatsingskosten van de docent. De docent voorziet zijn eigen laptop. De aanvrager voorziet een verduisterbare ruimte, beamer, scherm en geluidsinstallatie indien nodig.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie