Blijf op de hoogte
Nieuws

Vrijwilligersoproep

24 oktober 2023

Onze missie is om kunst en cultuur vanzelfsprekend te maken voor iedereen. Een samenleving waarin kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk is, is democratisch, inclusief, solidair en duurzaam.

Op die inclusiviteit willen wij bij Amarant actief inzetten. Met ‘Art of course’ in het woonzorgcentrum willen we personen bereiken die vaak geen of veel minder mogelijkheden hebben om aan cultuurparticipatie te doen.

Door op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met cultureel materiaal, willen we met dit project vooral focussen op menselijke verbinding.  We gebruiken kunst – de vorm van menselijke expressie bij uitstek – als middel om bruggen te slaan tussen onze deelnemers en zodoende in te zetten op hun welzijn, in de breedste zin van het woord. Zich kunnen uiten, zich gehoord en gezien voelen, het gevoel hebben ertoe te doen … Het zijn stuk voor stuk basisbehoeften die we in het woonzorgcentrum willen versterken. Met dit project willen wij via kunst inspelen op die nood.

Om onze werking in woonzorgcentra uit te breiden, zijn wij nu op zoek naar vrijwilligers.

Ben jij gepassioneerd door cultuur en wil je je verhaal over een zelfgekozen thema – een boek dat je bij de keel greep, een stad die je nauw aan het hart ligt, een folkloristische stoet of vergeten museum – delen met de bewoners? Dan ben jij wie wij zoeken!

Elke bijdrage, geregeld of sporadisch, weekdag of weekend, in één plek of op meerdere, is voor ons een meerwaarde.

Voel je het ook kriebelen? Geef je op als vrijwilliger! Stuur een mailtje naar milan@amarant.be en we spreken verder af.

Heb je nog vragen? Twijfel ook dan niet om ons een mailtje te sturen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie