Tom Bruyer over de Verenigde Arabische Emiraten – Een reisontmoeting

De snelle opmars van de Verenigde Arabische Emiraten lijkt niet te stuiten. Tom Bruyer kent de regio als geen ander, hij neemt je in december mee naar Dubai en Abu Dhabi. Tom laat je niet enkel kennismaken met alle nieuwe bouwwerken en topmusea; je ontdekt met hem ook de authentieke cultuur en architectuur van beide steden.

Abu Dhabi wordt stilaan de culturele hoofdstad van het Midden-Oosten. We bewonderen er het prachtige Louvre – een ontwerp van Jean Nouvel – op het eiland Saadiyat, een oase van kunst, cultuur en architectuur. De Sjeik Zayed Moskee, met haar marmeren silhouet, is een architecturaal pareltje. We bekomen van dit alles langs de Corniche, een indrukwekkend aangelegde kuststrook met zicht op de moderne wolkenkrabbers van de hoofdstad.

We reizen door naar Dubai, wereldstad vol contrasten en records. Denken we maar aan de Burj Al Arab en de Burj Khalifa. Hier bezoeken we eerst het oude Dubai, met prachtig gerenoveerde musea in historische, authentieke wijken zoals Al Fahidi en Al Bastakiya. In het Dubai Museum, gelegen in een 18de eeuws vestingscomplex, leer je de boeiende geschiedenis van de stad kennen. We steken de Dubai Creek over om ons onder te dompelen in het moderne Dubai. Naast de imposante architectuur, is ook de design- en hedendaagse kunstscene – één van de grootste in de regio – meer dan de moeite waard. De nieuwste eye-catcher van Dubai, het Museum of the Future, ontbreekt uiteraard niet op ons programma.

Geïnteresseerd in deze reis? Schrijf je dan nu in voor de gratis online reisontmoeting met Tom Bruyer op 24 augustus om 19u30!

Tom Bruyer

Tom Bruyer is doctor in de Taal- en letterkunde en studeerde ook Politieke wetenschappen met als specialisatie het Midden-Oosten. Zijn passie voor de regio bracht hem voor studie- en werkverblijven van Israël tot Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. Hij was tot 2018 docent in Koeweit en is gefascineerd door de politieke en culturele ontwikkelingen in de verschillende Golfstaten. Hij geeft regelmatig lezingen over deze boeiende landen die zich in sneltempo transformeren tot culturele en toeristische trekpleisters. Voor Amarant is hij docent en reisleider.