Blijf op de hoogte

Over The Food Bridge

The Food Bridge is een Belgische non-profitorganisatie met projecten in zowel Afrika als Europa. Ze gebruiken voedselculturen als middel om mensen en gemeenschappen met elkaar te verbinden en benadrukken de rol van voedsel als motor voor economische, sociale en nutritionele vooruitgang. Duurzame landbouw is daarbij essentieel voor levendige voedselculturen. Daarom zetten ze zich in voor initiatieven die voedselsystemen versterken en bijdragen aan een eerlijkere en veerkrachtigere toekomst. Een belangrijk onderdeel van hun werk is het zichtbaar maken en vieren van de voedselculturen binnen de Afrikaanse diaspora en hun invloed op Europese en Afrikaanse keukens. In samenwerking met nationale en internationale partners richten ze zich op vier kerngebieden:

  • Behoud van culinair en cultureel erfgoed: Het bewaren van traditionele voedselpraktijken en -kennis om culturele identiteit en biodiversiteit te beschermen.
  • Agrofood-ondernemerschap: Het ondersteunen van innovatieve landbouwbedrijven om economische groei en duurzaamheid te bevorderen.
  • Voedselzekerheid: Toegang garanderen tot voldoende, veilig en voedzaam voedsel voor alle gemeenschappen.
  • Onderzoek en educatie: Bewustwording en kennis over voedselsystemen vergroten via onderzoek en onderwijsinitiatieven.

Samen streven Amarant en The Food Bridge ernaar om verborgen kennis zichtbaar te maken en creatieve manieren te vinden om diverse vormen van kennis met elkaar te laten interageren. Onze samenwerking bestaat uit vijf onderdelen en loopt over een periode van twee jaar.

Dit traject ontstaat zowel voor als achter de schermen. Het MSK Gent is onze thuisbasis, van waaruit we deze trajecten naar de samenleving brengen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie