‘Kunstenaar in huis: Titus Simoens’

Vier maal per jaar zetten wij een kunstenaar in de kijker om zijn of haar creativiteit en talent met jullie te delen. Op die manier willen wij het werk van jonge (of jong van hart) kunstenaars mee ondersteunen.

Hoe doen we dit? Enerzijds kan je kennismaken met de kunstenaar zelf op een causerie in de bibliotheekruimte van actuele kunstkenner Daan Rau. Anderzijds krijg je ook updates van hun werk en tentoonstellingsprojecten via onze facebookpagina en nieuwsbrief.

De kunstenaars voor seizoen 2022-2023 zijn reeds bekend:

Maak kennis met Titus Simoens

Titus Simoens (°1985) woont en werkt in Gent. Voor zijn bekroonde reeksen Blue, See, Mount Song en Los Domadores leefde Simoens enkele maanden in strenge jongensscholen en bracht het gedisciplineerde leven van de kinderen in beeld. Zijn reeks uit 2018, 11:00 am, is het fotografisch en tekstueel relaas van zijn wekelijkse ontmoetingen met Alfons, een 81-jarige man uit zijn buurt. Net als in eerder werk (For Brigitte, Tu me dis) speelt ook hier een (al dan niet toevallige) ontmoeting een belangrijke rol, en ondervraagt Simoens de relatie tussen fotograaf en model, onderzoekt hij de manier waarop een fotograaf met beelden een verhaal vertelt. Momenteel werkt Simoens aan een project met zijn vader en schilder Richard Simoens.

 

Wil je meer weten over het werk van Titus Simoens?

Lees dan zeker dit interview van Daan Rau in OKV.

Check de website of instagram van de kunstenaar.