‘Kunstenaar in huis: Thanh Long Lam’

Vier maal per jaar zetten wij een kunstenaar in de kijker om zijn of haar creativiteit en talent met jullie te delen. Op die manier willen wij het werk van jonge (of jong van hart) kunstenaars mee ondersteunen.

Hoe doen we dit? Enerzijds kan je kennismaken met de kunstenaar zelf op een causerie in de bibliotheekruimte van actuele kunstkenner Daan Rau. Anderzijds krijg je ook updates van hun werk en tentoonstellingsprojecten via onze facebookpagina en nieuwsbrief.

De kunstenaars voor 2020 zijn reeds bekend:

 • Winter: Joke Raes
  September 2020
 • Lente: Thanh Long Lam
  November 2020
 • Zomer: Stephanie Gildemyn
  Uitgesteld naar 2021
 • Herfst: Dieter De Lathauwer
  Uitgesteld naar 2021

Maak kennis met Thanh Long Lam

Het werk van  Thanh Long Lam is gedreven door een sterke politieke en maatschappelijke interesse. De beeldcultuur uit zijn jeugd en de huidige beelden die ons via de media bereiken, vormen een belangrijke voedingsbodem voor zijn werk. Hij beoogt geen directe politieke of maatschappelijke boodschap op te dringen, maar wil eerder de katalysator zijn die mensen aan het denken zet. Hij doet dat in de vorm van tekeningen, installaties, prints en performances.
Thanh Long Lam’s zijn focus op tekeningen lijken in eerste instantie op onschuldig landschappen. Hij doet telkens vragen rijzen over onze relatie tot beelden. Zijn tekeningen hebben een zekere humaniteit, hoewel geen figuren zijn afgebeeld. De menselijke aanwezigheid is steeds wel voelbaar. Hij zoekt de grenzen op tussen realiteit en fictie. Zijn de tekeningen een verbeelding of een afbeelding van de werkelijkheid?

Lees hier het artikel van Daan Rau in OKV over Thanh Long Lam

Kom meer te weten over Thanh Long Lam en zijn werk!