‘Kunstenaar in huis: Simon Verheylesonne

Vier maal per jaar zetten wij een kunstenaar in de kijker om zijn of haar creativiteit en talent met jullie te delen. Op die manier willen wij het werk van jonge (of jong van hart) kunstenaars mee ondersteunen.

Hoe doen we dit? Enerzijds kan je kennismaken met de kunstenaar zelf op een causerie in de bibliotheekruimte van actuele kunstkenner Daan Rau. Anderzijds krijg je ook updates van hun werk en tentoonstellingsprojecten via onze facebookpagina en nieuwsbrief.

De kunstenaars voor seizoen 2022-2023 zijn reeds bekend:

  • Simon Verheylesonne
    Zondag 11 December 2022
  • Titus Simoens
    Zondag 5 maart 2023
  • Sarah De Vos
    Zondag 4 juni 2023

Maak kennis met Simon Verheylesonne

Simon Verheylesonne (°1991) heeft een fascinatie voor de grootsheid van de natuur. Hij wil de nostalgische visie van vroegere romantiserende landschapsschilders bewaren, archiveren en ook sacraliseren als een reliek. Hij presenteert zijn ontrafelde natuurbeelden als een preparaat tussen twee glasplaten, klaar om onder de microscoop geanalyseerd te worden. Hij dwingt onze blik op de stukken gefragmenteerde natuur als zijn het flarden van ons eigen dromerige nostalgische visie. Van kindsbeen af gefascineerd door vorm en kleur, ontdekt hij de schoonheid in objecten, los van hun oorspronkelijke functie. Naast fotografie experimenteert hij al snel met andere media. Zo maak hij ook sculpturen die vaak het karakter van een installatie krijgen.

 

Wil je meer weten over het werk van Simon Verheylesonne?

Lees dan zeker dit interview van Daan Rau in OKV.

Check de facebookpagina, instagram van de kunstenaar of de website van Kusseneers Gallery.