Blijf op de hoogte

Vier maal per jaar zetten wij een kunstenaar in de kijker om zijn of haar creativiteit en talent met jullie te delen. Op die manier willen wij het werk van jonge (of jong van hart) kunstenaars mee ondersteunen.

Hoe doen we dit? Enerzijds kan je kennismaken met de kunstenaar zelf op een causerie in de bibliotheekruimte van actuele kunstkenner Daan Rau. Anderzijds krijg je ook updates van hun werk en tentoonstellingsprojecten via onze facebookpagina en nieuwsbrief.

De kunstenaars voor seizoen 2022-2023 zijn reeds bekend:

Maak kennis met Sarah De Vos

“Ik maak schilderijen, ze hebben allemaal een klassieke opbouw volgens de traditionele schilderkunst met olieverf op paneel of op doek, maar dan ben ik toch steeds op zoek om dat in te haken in een hedendaagse beeldtaal, beeldencultuur”, aldus Sarah De Vos. Haar werk is opgenomen in enkele vooraanstaande privé collecties en musea. Ze maakte onder meer deel uit van de Biënnale van de schilderkunst in Deinze en de Triënnale van Brugge en presenteert een eerste solotentoonstelling bij galerie Sofie Van de Velde.

Tentoonstelling
PALINDROOM – Sarah De Vos
Gallery Sofie Van de Velde
01.04 – 07.05

‘Palindroom’, de titel van de eer­ste solo­ten­toon­stel­ling van Sarah De Vos bij Galerie Sofie Van deVelde, bete­kent keerschrift of spie­gel­schrift. Een palin­droom is een tekst die van ach­ter naar voren gele­zen pre­cies het­zelf­de is als van voren naar ach­te­ren. De titel weer­spie­gelt de fas­ci­na­tie van de kun­ste­naar voor intro­spec­tie en reflec­tie, voor de schil­der­kunst als won­der­baar­lij­ke weer­ga­ve van de wereld om ons heen en de tijd waar­in we leven. In elk van de wer­ken wordt een spel gespeeld met ver­dub­be­ling en omke­ring. Door de uit­ge­kien­de mise-en-scè­ne is de expo­si­tie als een spie­gel­pa­leis waar­in de motie­ven van de schil­de­rij­en ein­de­loos in elkaar weerkaatsen

Je kan de zaalzichten hier bekijken:
https://sofievandevelde.be/exhibitions/sarah-de-vos-palindroom

Wil je meer weten over het werk van Sarah De Vos?

Lees dan zeker dit interview van Daan Rau in OKV.

Check de website, facebook of instagram van de kunstenaar.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie