Blijf op de hoogte

Vier maal per jaar zetten wij een kunstenaar in de kijker om zijn of haar creativiteit en talent met jullie te delen. Op die manier willen wij het werk van jonge (of jong van hart) kunstenaars mee ondersteunen.

Hoe doen we dit? Enerzijds kan je kennismaken met de kunstenaar zelf op een causerie in de bibliotheekruimte van actuele kunstkenner Daan Rau. Anderzijds krijg je ook updates van hun werk en tentoonstellingsprojecten via onze facebookpagina en nieuwsbrief.

Voor seizoen 2023-2024 hebben we volgende kunstenaars te gast

 • Zondag 12 november 2023
  Maen Florin
 • Zondag 10 december 2023
  Jonas Vansteenkiste
 • Zondag 4 februari 2024
  Stéphanie Leblon
 • Zondag 21 april 2024.
  Pieter Jan Martyn

Kunstenares Maen Florin bijt de spits af.

De beelden van Maen Florin maken het ongrijpbare zichtbaar. Wat diep in ons zit en onzichtbaar is, maakt ze tot tastbare, herkenbare materie. Haar beelden kan je letterlijk en figuurlijk voelen. Ze zijn bevreemdend en nodigen de kijker uit om ze te plaatsen in een imaginair verhaal.

Waar Maen Florin de innerlijke wereld van haar figuren aanvankelijk vertaalde in expressieve en kleurrijke vormen, maken haar uitbundige sculpturen nu plaats voor meer verstilde beelden. Verschijningen als het ware, in zichzelf gekeerd. Ze lijken aan te sluiten bij de traditie van het ‘Unheimliche’ en duiken op als getuigen van wat aanwezig, maar verborgen is.

De laatste jaren maakt ze steeds meer koppen in keramiek, groter dan levensecht, rechtstreeks in de klei vormgegeven en met glazuur beschilderd. De hoofden zijn geen portretten, maar eerder archetypes. Ze herinneren aan de kunstgeschiedenis en bevragen zowel de toeschouwer als de wereld waarin die leeft.

Wil je meer weten over het werk van Maen Florin?

Lees dan zeker dit interview van Daan Rau in OKV.

Check de website, facebook of instagram van de kunstenaar.

Op 28 september opent monografische tentoonstelling “Strange Paradise” bij ISELP in Brussel. De tentoonstelling loopt tot 2 december 2023.
Curator: Catherine Henkinet

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie