Blijf op de hoogte

Heb je zin in een ontdekkingsreis door de wereld in één dag?

Plantentuin Meise, dat is 92 ha wandelplezier in een betoverende groene oase van rust! 

Je ontdekt er 18.000 soorten planten van over heel de wereld.

In het Plantenpaleis ervaar je al wandelend tussen de reuzenwaterlelies, vleesetende planten, cactussen,  … de verbluffende diversiteit van het plantenrijk. Het prachtig Engels landschapspark vormt het ideale decor voor onze collecties magnolia’s, hortensia’s, rhododendrons, esdoorns ….

Het mooie HOUTlab, ons gloednieuwe museum laat je op een hedendaagse en interactieve wijze kennis maken met alle aspecten van hout: van duurzaam bouwmateriaal dat mee het klimaat helpt stabiliseren tot de microscopische geheimen die de eigenschappen van hout verklaren. 

Plantentuin Meise wil door een bezoek aan het HOUTlab, mensen fascineren voor de geweldige ‘uitvinding’ van de natuur die hout is. Het is het meest voorkomend product van de levende natuur. Het leeft, het groeit, het ademt, het past zich aan, het sterft. Het geeft stevigheid aan de boom en voorziet de boomkruin van water.

We organiseren het hele jaar door tentoonstellingen in het mooie Kasteel van Bouchout waar je vanop het panoramisch dak een prachtig zicht krijgt.  Een leuke GPS speurtocht leidt je langs de mooiste plekjes van het domein.

Het kasteel biedt ook een sfeervol en uniek decor voor seminaries en vergaderingen. Het ligt in het hartje van Plantentuin Meise – volop rust en groen dus, en is makkelijk te bereiken.

Kinderen kunnen verstoppertje spelen in de de geheimzinnige wilgentenen tunnels, de kasteelvijver oversteken met een vlot, of samen met Koning Amaryllo op speurtocht gaan. Ze kunnen er ook het Verwonder-je-voeten-pad ontdekken.  Dit is een wandelpad van 1 km lang dat aangelegd is met natuurlijke materialen zoals modder, water, mos en boomschors. Bezoekers lopen zonder schoenen door beekjes van de plantentuin en trotseren twee klimbomen. Aan het einde van het parcours staan kranen waar de modderige voeten weer proper kunnen gemaakt worden.

Met het blotevoetenpad biedt de Plantentuin aan jong en oud een originele manier om de uitzonderlijke natuur van het domein te beleven. 

In het restaurant/café de Oranjerie met het aangename terras kan je fijn genieten van een hapje of drankje. Als het buiten koud is, zit je binnen knus in de sofa bij het warme houtvuur. 

Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Plantentuin Meise, een echte aanrader! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie