Blijf op de hoogte

Op donderdag 25 februari kleurt AMARANT groen! Samen met alle Belgische cultuurhuizen roepen we de politici van ons land op tot heropening van de culturele sector. Geef cultuur groen licht!

Cultuur is essentieel voor het welzijn van mensen. Zonder cultuur geen samenleving. Het publiek snakt naar beleving en het zo belangrijke gevoel van samenzijn. De culturele sector heeft bewezen veilig te kunnen werken: alle schakels in deze rijke en gevarieerde sector – van acteur, muzikant, educatief medewerker, organisator, tot technicus, ontwerper… – staan klaar om een veilige context te creëren waarin het publiek kan genieten van hun artistieke creaties.

Theaters liggen er dus levenloos bij en de muziek zwijgt in de concerthuizen. Op deze pagina kan je een interview bekijken van Amarantdocent David Vergauwen met directeur (en voormalig docent bij Amarant) Jelle Dierickx van het Festival van Vlaanderen Mechelen en hoor je alvast wat dit voor hen betekent. Je leest er ook een stuk van David Vergauwen, genaamd ‘Kunstenaars versus kappers …’ waarin hij – na het gesprek met Jelle en na vele gesprekken met andere mensen uit de sector – enkele bedenkingen formuleert omtrent de rol en betekenis van cultuur in onze samenleving.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie