Blijf op de hoogte
Nieuws

Frank De Groeve over Tsjechië en Praag

9 februari 2023

Wat spookt Jozef Plecnik uit in de burcht van Praag? Staat het beste werk van Adolf Loos ook in de Tsjechische hoofdstad? En wat met Villa Tugendhat, het meesterwerk van Mies Van der Rohe op een boogscheut van de stad? 

In de lente trekt Amarant met Frank De Groeve naar Tsjechië en Praag om antwoord te bieden op deze vragen. 

In onderstaand filmpje maak je kennis met Frank als reisleider. Hij vertelt je met passie over de architectuur in Tsjechië en Praag. Hij licht het programma toe dat hij voor Amarant in petto heeft: wat je zal bezoeken en wat je zeker niet mag missen, wat de moeite is en hoe we het land bereizen.

Meer info over de Amarantreis vind je hier.

FRANK DE GROEVE

Frank De Groeve studeerde architectuur te Sint-Lucas Gent en verbleef na zijn studies twee jaar in Italië. Hij werkt sinds 2000 als zelfstandig architect in Brussel, is voorzitter van vzw 226 ‘op zoek naar schoonheid’ en verzorgt architectuurrondleidingen voor Korei te Brussel. Van bij de start onderzoekt hij hoe de moderne architectuur tegenover haar eigen verleden staat en hoe mens en maatschappij, doorheen de architectuurgeschiedenis, zich in steeds wisselende relaties hieraan spiegelen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie