Blijf op de hoogte

Groepsinformatie

Amarantreizen zijn groepsreizen, gericht op reizigers met een grote interesse voor kunst en cultuur en een niet te stillen nieuwsgierigheid naar de ontelbare vormen waarin cultuur en erfgoed in diverse landen zijn overgeleverd. De normale groepsgrootte ligt tussen 15 en 25 personen. De groepen zijn samengesteld uit een behoorlijk aantal mensen die alleen reizen, naast mensen die deelnemen in het gezelschap van partner, vriend of vriendin.
Een reis kan pas gegarandeerd worden als het minimumaantal reizigers bereikt is. Dit minimumaantal wordt apart vermeld bij elke reis. De Buck Agency NV behoudt dus het recht om te allen tijde de reis te annuleren als dit minimumaantal niet bereikt wordt.

Hotels

De groep verblijft in degelijke hotels met een goede ligging. Al naargelang het land of de streek varieert de kwalificatie van de hotels van drie tot vijf sterren, tenzij anders aangegeven. Elke kamer heeft een eigen badkamer en toilet. De in de reisbeschrijving aangegeven hotels kunnen steeds vervangen worden door een gelijkwaardig hotel.

Er wordt geopteerd voor verblijf in kamer met ontbijt, in halfpension of in volpension. De keuze wordt bepaald door het programma, de accommodaties ter plaatse en de omstandigheden in het bezochte gebied. De gekozen formule wordt steeds vermeld.

Vliegtuigreizen

Voor de vliegtuigreizen gaat de voorkeur naar lijnvluchten met klokvaste uurregelingen van betrouwbare maatschappijen met een degelijke service. De in de brochure opgegeven luchtvaartmaatschappijen en/of vluchten kunnen om organisatorische of andere redenen vervangen worden door een gelijkwaardige maatschappij of vlucht.

Bagage vliegtuigreizen

Op vliegtuigreizen mag je bagage tot 20 kg meenemen (op chartervluchten 15 kg) en één handbagage, binnen de door de luchtvaartmaatschappijen opgelegde normen. Handbagage is niet gedekt door de reisverzekeringen. Voor film- en fotomateriaal kan je eventueel een speciale verzekering afsluiten.

Autocar

Verplaatsingen per autocar gebeuren in de regel met een veilige luxecar voorzien van airconditioning en drank. De vigerende normen inzake rij- en rusttijden voor chauffeurs worden strikt nageleefd.

Reisbegeleiding

De Buck Agency NV behoudt het recht om, in het geval van overmacht, ziekte of onverwachte omstandigheden, de reis te laten doorgaan onder begeleiding van een andere reisleider.

De reissom

De totale reissom bestaat uit de reissom, de optionele toeslagen voor een kamer gebruikt door één persoon en/of verzekeringen, en eventuele extra kosten, voortvloeiend uit de door de reiziger gewenste extra’s. Voor sommige reizen is er een vroegboekkorting. Voorwaarde is wel dat zowel de inschrijving voor de reis als de betaling van het voorschot vóór de vermelde datum worden geregeld.

De reisgelden zijn volledig gedekt door de Vlaamse Solidariteit Reisgelden/ Amlin Insurance.

Wat is inbegrepen in de reissom?

 1. De verplaatsingen naar het reisdoel met vliegtuig, trein of autocar (tenzij anders aangegeven).
 2. Afhankelijk van de ligging van het hotel wordt er een transfer voorzien. Transfers naar de luchthaven of het station van vertrek in België worden niet voorzien en zijn niet inbegrepen.
 3. Luchthaventaksen, verblijfstaksen of andere vormen van belasting zijn Wanneer de taksen na de vastlegging van de reissom verhogen, wordt dit afzonderlijk doorgerekend.
 4. Het verblijf in de opgegeven of gelijkwaardige hotels in een tweepersoonskamer, in de bij het programma vermelde verblijfsformule.
 5. De expliciet vermelde lunches en avondmalen – zonder de dranken, tenzij anders vermeld.
 6. Alle bezoeken en excursies die deel uitmaken van het programma, met daarbij behorende toegangstickets voor musea, tentoonstellingen en sites, zijn Facultatieve bezoeken worden steeds expliciet vermeld en worden aan de vrije keuze van de deelnemer overgelaten.
 7. Alle vergoedingen voor de reisleiders en praktische begeleiders, alsook deze voor de plaatselijke gidsen, zijn inbegrepen.
 8. In sommige landen is het geven van fooien zeer gebruikelijk of zelfs verplicht. Fooien die voor het vlot verloop van het programma belangrijk zijn, worden dan ook steeds in de prijs berekend. Voor persoonlijke diensten is de reiziger zelf verantwoordelijk voor de fooien.
 9. De kosten voor het visum, tenzij anders vermeld.
 10. De reisdocumentatie.

Toeslagen

 1. Wie alleen reist, dient hiervoor een toeslag te betalen.
 2. Brandstofprijzen zijn onderhevig aan grote In geval de luchtvaart- of busmaatschappijen een toeslag aanrekenen, wordt die aan de reiziger doorgerekend.
 3. Elke reis wordt op een bepaald moment De datum waarop dat gebeurt, varieert van reis tot reis. Na die datum betreft het een boeking ‘op aanvraag’. Dit impliceert dat de aangekondigde prijs niet meer gegarandeerd is.
 4. Ten gevolge van onverwachte prijsstijgingen kan de reissom verhoogd worden met 8 %.

Annulering van de reis

 1. Bij annulering door de reiziger dienen de hierna vermelde vergoedingen betaald te worden door de reiziger.
 2. De annuleringskosten zijn variabel volgens het tijdstip van annulering. De juiste datum van de annulering wordt uitsluitend bepaald door de datum, waarop de reiziger de schriftelijke melding van annulering heeft Alle bedragen onder punt 3 zijn vermeld per persoon.
 3. Voor alle reizen* gelden volgende termijnen en vergoedingen:
 • Annulering meer dan 91 dagen voor afreis : 30% van de reissom
 • Van 90 tot 61 dagen voor afreis : 40 % van de reissom
 • Van 60 tot 31 dagen voor afreis : 60% van de reissom
 • Van 30 tot 21 dagen voor afreis : 80 % van de reissom
 • Van 20 dagen voor afreis en bij afwezigheid bij het vertrek : 100 % van de reissom

De annulering moet schriftelijk gebeuren via brief of e-mail. De minimumkost voor annulering bedraagt 125 €.

*Voor sommige reizen wordt van deze annuleringsvoorwaarden afgeweken, dit wordt dan duidelijk bij de betrokken reis vermeld.

Verzekeringen

De Buck Agency nv biedt de reizigers de mogelijkheid een annuleringsverzekering of een vakantiepakket met bagage af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij VAB. De verzekering is definitief van zodra de bestelling geplaatst is en het voorschot betaald is. De verzekering wordt afgesloten bij VAB via het organiserend reisbureau De Buck Agency nv tenzij anders vermeld.

Meer informatie omtrent verzekeringen bij VAB: zie verzekeringsvoorwaarden op de site.

 1. Annuleringsverzekering

Het is mogelijk een verzekering tegen annulering , wijziging of onderbreking van reizen af te sluiten bij VAB. De premie bedraagt 5,9% van de totale reissom (reissom + eventueel toeslag eenpersoonskamer + eventuele extra kosten).

 1. Verzekering reis+annulatie+bagage

Het is mogelijk een vakantiepakket met bagage af te sluiten bij VAB. De premie bedraagt 7,5% van de totale reissom (reissom + eventueel toeslag eenpersoonskamer + eventuele extra kosten).

Reisdocumenten

Bij elke reis wordt steeds vermeld over welke officiële documenten de reiziger dient te beschikken (bv. Identiteitskaart, reispas al dan niet aangevuld met een visum, enz.). Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor hun documenten, er is geen verhaal mogelijk bij het ontbreken hiervan. In sommige gevallen worden groepsvisa door Amarant/De Buck Agency nv aangevraagd, dit wordt dan afzonderlijk vermeld.

Reispas

Voor het merendeel van de reisbestemmingen dient de reiziger een reispas met een minimale geldigheid van 6 maand na terugkeer van de reis te hebben. Reizigers dienen er rekening mee te houden dat het aanvragen van een reispas of verlenging daarvan een paar weken in beslag neemt..

Visum

Voor bepaalde landen dient men niet enkel over een geldige reispas maar ook over een visum te beschikken. Dit staat steeds bij de reis vermeld. In sommige landen wordt het visum verstrekt bij aankomst in dat land, meestal dient het voor vertrek op de desbetreffende ambassade te worden aangevraagd. De Buck Agency nv zorgt voor een vlotte aanvraag en verwerking op voorwaarde dat de reiziger op tijd is ingeschreven en de reispas met bijhorende aanvraagformulieren tijdig bezorgt. De kosten voor het visum zitten in de reissom, tenzij anders vermeld.

Inschrijving

 1. Aanmelden

Schrijf je in via de website van Amarant vzw. Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).

 1. Voorschot

Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.

Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.

 1. Saldofactuur

Zes weken voor afreis ontvang je de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie