Blijf op de hoogte

© Creative Commons

Docente: Valerie Delaey

Deze zomer kan je in Museum Voorlinden in Wassenaar terecht voor een overzichtstentoonstelling van Antony Gormley. De ideale aanleiding om je met deze lezing te verdiepen in het oeuvre van de wereldberoemde Britse kunstenaar. Hoe het is om een lichaam te zijn in deze wereld, daarover gaat zijn werk. 

Gormley staat bij het grote publiek bekend om zijn sculpturen en installaties in de openbare ruimte. De iconische Angel of the North is bijvoorbeeld te zien in Gateshead in Noord-Engeland. De engel is twintig meter hoog en slaat zijn vleugels uit bovenop een oude mijnsite. In eigen land plaatste hij voor Beaufort 2003 honderd beelden op het strand van De Panne. Bij vloed kwamen ze langzaam onder water te staan. 

Gormley onderzoekt met zijn kunstwerken de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen en raakt daarbij een universele en filosofische noot.

Heb je interesse om deze lezing te boeken, contacteer ons dan via info@amarant.be. De praktische afspraken en de prijs worden in overleg bepaald.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie