Blijf op de hoogte

Art of course.

Over Amarant

Onze missie is om kunst en cultuur vanzelfsprekend te maken voor iedereen. Een samenleving waarin kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk is, is democratisch, inclusief, solidair en duurzaam.   

Bij Amarant vind je een uitgebreid aanbod van cursussen en activiteiten over de geschiedenis van de oudheid, schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, klassieke muziek, literatuur, wereldgodsdiensten en filosofie. Onze deskundige lesgevers en begeleiders zorgen voor een boeiende en leerrijke ervaring. We nemen je mee op ontdekking in de kunstwereld, van de toptentoonstellingen tot atelierbezoeken bij hedendaagse kunstenaars, van online lezingen tot debatavonden, van cursussen op locatie tot stadswandelingen. Ook voor exclusieve groepsreizen kan je bij ons terecht!   

pexels-jose-antonio-gallego-vazquez-2167395

Amarant zet de blik op scherp

We staan met onze beide voeten in de actualiteit. Wat vandaag rondom ons gebeurt triggert ons. We grijpen samenlevingsvraagstukken aan en zoeken mee naar input en oplossingen.   

We bouwen onze werking uit met lef. We schuwen moeilijke, ingewikkelde, complexe of gevoelige onderwerpen niet en durven in onze aanpak andere wegen te bewandelen.  We zijn ook meer dan een ‘cursusfabriek’. In al onze activiteiten en projecten slaan we een brug tussen mensen, kunsten en de maatschappij. We zetten verbinding voorop.   

We staan voor kwaliteit, dat zal je merken.   

Amarant brengt jou aan zet

Niet alleen experten kunnen oordelen over smaak en kunst. Amarant geeft ook jou de tools en kansen. We doen samen aan wetenschapsparticipatie, vragen jouw mening en geven een klankbord aan wie zich wil smijten in het kunst- en cultuurdebat.   

Wie zich in onze missie herkent en het overal voelt kriebelen, kan zich bij ons aansluiten. We hebben een actieve ledenwerking, een gedreven vrijwilligersploeg en een topteam van meer dan 80 freelance begeleiders en docenten.  

Kortom, bij Amarant vind je de expertise en het enthousiasme om kunst en cultuur te beleven en te begrijpen. Je vindt ons overal: in musea, op de fiets, in de stad, op de bus, in woonzorgcentra of in het cultuurcentrum.

Reis je mee?

Ben je helemaal klaar voor een reis boordevol kunst en cultuur? Dan kan je terecht bij Amarant voor exclusieve groepsreizen. Ons reisaanbod is uniek en brengt je naar de spannendste culturele parels binnen en buiten Europa.

Voor de organisatie van onze reizen werken we samen met De Buck Agency, een reisbureau uit Eke/Nazareth, gespecialiseerd in het werken op maat. De Buck Agency staat garant voor een vlekkeloze organisatie met aandacht voor detail. Dat maakt het verschil tussen een goede reis en een fantàstische reis.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie