Online cursussen volgen bij Amarant

Zolang de coronamaatregelen gelden zorgt Amarant voor een veilig en interessant digitaal alternatief, dat uit twee delen bestaat.

1. Zoomsessies
Ten eerste bieden we een groot aanbod van online cursussen aan via het programma Zoom. Dat betekent dat je vanuit je zetel de uiteenzetting van je vertrouwde docent via je computer kan volgen. In deze lessen is eveneens plaats voor interactie tussen deelnemers onderling en tussen de deelnemer en de docent. De maximumduur van een enkele zoomles bedraagt 2u30 met plaats voor pauze en interactie. 

Voor wie niet vertrouwd is met Zoom, voorzien we hier een stappenplan dat je helpt om het programma te leren kennen. Hier alvast wat onze deelnemers vinden van de online lessen: 

“De online cursus heb ik als zeer positief ervaren.  In deze corona-tijd geeft het een veilig gevoel om geen verplaatsing met het openbaar vervoer te moeten doen.”

“Het was echt een gezellige les. De docent wist het goed te vertellen, we konden zelf vragen stellen en de sfeer zat erin. Dank je wel!”

“Nu was ik beperkt tot cursussen in Berchem of Antwerpen wegens de verplaatsing per trein.  Nu krijg ik ook de mogelijkheid om cursussen te volgen die anders in Brugge of Gent zouden gegeven worden. Ik volg dus zeker het aanbod van cursussen online op, als die op de website verschijnen.”

“Natuurlijk kan niets een fysieke les vervangen, maar dit is een prima alternatief voor mij in corona-tijden. Bedankt!”

2. Een online leerplatform voor Amarant
Ten tweede lanceren we binnenkort een online leerplatform waarop vooraf opgenomen lesmodules blijvend zullen worden aangeboden in een soort catalogus. Geïnteresseerden kunnen die kopen en bekijken wanneer ze willen. Een soort Netflix voor kunsteducatie als het ware. 

We hopen alvast dat je ons enthousiasme over dit nieuwe online luik van Amarant deelt!