Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Falerii Novi: i resti di un'antica città etrusca
ROME, ITALY - NOVEMBER 1, 2016: exhibition of Villa Giulia, hous
Orvieto medieval town and Duomo cathedral church aerial view. It
Remains of the tomb of Ildebranda in The Etruscan Necropolis of Sovana. Citta del Tufo archaeological park. Sorano, Sovana, Tuscany, Italy.
Aerial view of Castle of Santa Severa, north of Rome, italy.
Pitigliano, Toscana, Italia, Borghi più belli d'Italia
the ruins of a Roman Amphitheater in Sturi Tuscany
View on  he Egyptian Obelisk and fountains in Piazza del Popolo,

Hoogtepunten

Etruscan tomb

De beschilderde graven van Tarquina

Necropolis Banditaccia - Cerveteri - Italy

De tumulusgraven van Cerveteri

Vulci, Viterbo, Lazio - Italy

Het archeologisch park van Vulci

Wil je graag nog meereizen? Geef ons een seintje op amarant@debuckagency.com! Wij checken de beschikbaarheid van het hotel en de vluchten. Let wel: de geafficheerde prijs is niet gegarandeerd.

Stap in de mysterieuze wereld van de Etrusken tijdens deze onvergetelijke trip door Zuid-Etrurië. Onze reis in de regio ten noorden van Rome voert ons langs betoverende meren, tufstenen heuvels en dichtbeboste wouden waar eeuwenoude graven verborgen liggen. Samen betreden we het rijke erfgoed van deze fascinerende beschaving.

We ontdekken de schatten van de Etrusken, van wereldberoemde centra zoals Tarquinia en Cerveteri, waar we de pracht en praal van hun necropolen bewonderen, tot minder bekende juweeltjes als Vulci en Falerii Novi. In het pittoreske stadje Orvieto, gelegen in het hart van Umbrië, is de erfenis van de Etruskische voorouders overal zichtbaar. We sluiten onze reis af met een bezoek aan de beroemde Etruskische collectie van de Villa Giulia in Rome, waar we de kans krijgen om de kunst en cultuur van de Etrusken van dichtbij te bewonderen.

Dit is een unieke ontdekkingsreis voor iedereen die gefascineerd is door de Etruskische beschaving. Mis deze kans niet om de geheimen en de schoonheid van deze mysterieuze cultuur te ontrafelen.

Voor deze reis hebben we gekozen voor schitterende hotels die rustig gelegen zijn.

Reisprogramma
Zaterdag 4 mei 2024
Vanuit Brussel vliegen we richting Rome, het beginpunt van een veelbelovende reis.
Onze reis voert ons eerst noordwaarts naar het schilderachtige Civita Castellana, waar we een bezoek brengen aan het intrigerend archeologisch museum. Vervolgens gaan we op ontdekking in de nabijgelegen archeologische site van Falerii Novi, een vroeg-Romeinse koloniestad die ons al haar geheimen prijsgeeft.We logeren net buiten Viterbo. Hier zullen we twee nachten verblijven, gebruikmakend van deze locatie als uitvalsbasis voor verdere verkenning van deze historisch rijke regio.

Zondag 5 mei 2024
Na het ontbijt bezoeken we het archeologisch museum van Viterbo. Hier worden opmerkelijke vondsten tentoongesteld, waaronder artefacten van de Zweedse opgravingen van Acquarossa en de necropolen die we aanstaande maandag bezoeken. Daarna reizen we naar de weelderige en tufsteenrijke regio van Zuid-Toscane, waar we het indrukwekkende archeologische park van Sorano bezoeken met monumentale graven die in turfsteen zijn uitgehouwen. In de namiddag gaat het richting Pitigliano, een pittoreske stadje met een klein maar prachtig archeologisch museum.

Maandag 6 mei 2024
Vandaag staat een bezoek aan enkele necropolen op het programma, waaronder Castel d'Asso en Blera, gelegen te midden van de natuurlijke pracht ten zuidwesten van Viterbo. We verblijven de komende twee nachten in een rustig gelegen hotel net buiten Tarquinia.

Dinsdag 7 mei 2024
In het middeleeuwse centrum van Tarquinia, op wandelafstand van ons hotel, staat een bezoek aan de indrukwekkende collectie van het archeologisch museum op het programma. Na de lunch vervolgen we onze ontdekkingstocht met een bezoek aan de Monterozzi-necropool, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie die bekendstaat om zijn schitterende beschilderde graven. Als het weer het toelaat, maken we ook een wandeling naar de funderingen van de Ara della Regina-tempel, gelegen op het plateau waar ooit de antieke stad stond.

Woensdag 8 mei 2024
Vandaag gaan we op weg naar Cerveteri. Onze ochtend begint met een bezoek aan Santa Severa, dat prachtig gelegen is aan de kust. Hier ontdekken we de overblijfselen van Pyrgi, een van de oude havensteden van Cerveteri, met de restanten van een belangrijk heiligdom. Daarna nemen we de tijd om het centrum van Cerveteri te verkennen, waar we ook het archeologisch museum bezoeken. We eindigen met een ontspannende wandeling langs de graven van de Banditaccia-necropool, eveneens UNESCO-Werelderfgoed. We overnachten net buiten Suri, in een hotel temidden van het groen.

Donderdag 9 mei 2024
We starten de dag met een verkenning in het archeologisch park van Sutri, met onder andere een indrukwekkend in de de tufsteen uitgehouwen amfitheater en een Mithrastempel. Na dit boeiende bezoek reizen we verder naar de Etrusco-Romeinse stad Vulci. Hier bezoeken we het prachtig aangelegde archeologische park met museum. We overnachten in een hotel omringd door wijn- en olijfgaarden in de omgeving van Orvieto.

Vrijdag 10 mei 2024
We brengen de hele dag door in het mooie Umbrische stadje Orvieto. Hier worden we getrakteerd op de schatten van het verleden, in de vorm van twee vooraanstaande archeologische musea, namelijk het Museo Archeologico Nazionale en het Museo Claudio Faina. Daarnaast zullen we de historische sites van de Crocifisso del Tufo-necropool en de Belvedere-tempel verkennen, die getuigen van de rijke Etruskische erfenis van deze stad. We maken ook een bijzondere wandeling in het ondergrondse Orvieto. In de late namiddag zetten we koers naar Rome, voor de laatste halte van onze reis.

Zaterdag 11 mei 2024
Na het ontbijt wandelen we naar de Villa Giulia, gelegen aan de rand van het Borghese park. Dit voormalige zomerverblijf van Paus Julius III uit de 16e eeuw is tegenwoordig omgetoverd tot een museum dat volledig is gewijd aan de Etrusken. Tijdens ons bezoek aan dit museum zullen we vooral aandacht besteden aan de vondsten die afkomstig zijn van de locaties die we samen hebben bezocht. Dit wordt de afsluiting van een mooie reis vol met verrijkende ervaringen en culturele ontdekkingen.
Er is nog wat vrije tijd voorzien voor we naar de luchthaven vertrekken voor onze terugvlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie