Tarieven:

 • 1.725,00 €
 • 1.695,00 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Deze reis door Zuid-Duitsland brengt ons langs schilderachtige stadjes met pittoreske kerken, gaaf bewaarde kloosters en barokke paleizen.

Onze reis start in Regensburg, een goedbewaarde middeleeuwse stad aan de Donau waar we genieten van de oude binnenstad en van een aantal bijzondere kerken in de omgeving. De gebroeders Asam, gekend voor hun geraffineerde interieurs, kruisen hier meermaals ons pad. We reizen naar het imposante neoklassieke Walhalla, naar het bisschopsstadje Eichstätt en naar Tübingen, de bakermat van de Duitse romantiek. In Neustadt mogen we de Beierse Staatsgalerie van Vlaamse barokmeesters zeker niet missen; in Schwetzingen genieten we van de rococotuin van het imposante slot.

Dit belooft een rondreis te worden langs sfeervolle plekken, waar we verleid worden door de hoeveelheid aan historische rijkdom in de brede vallei van de Donau, waar het aangenaam toeven en ontdekken is. Een reis om niet te missen!

Reisprogramma

Zaterdag 3 augustus 2019
We starten onze heenreis met een stop in Aschaffenburg, het Beierse Nice. Na een vrije lunch in dit pittoreske stadje bezoeken we park Schönbusch uit de late 18de eeuw. Het park illustreert voortreffelijk de evolutie van de formele baroktuin naar de romantische “Engelse” tuin. We rijden verder naar Regensburg, een van de weinig gaaf bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. Na een gezamenlijk diner maken we een verkennende wandeling over de gotische Donaubrug.

Zondag 4 augustus 2019
De voormiddag is helemaal gewijd aan Regensburg, met nadruk op barok en rococo. De grote vroegromaanse Emmeramskerk werd door de gebroeders Asam totaal heraangekleed. Het aangrenzende klooster werd door de familie Thurn und Taxis als pronkresidentie ingericht. Maar we versmaden uiteraard ook de indrukwekkende gotische kathedraal of de romaanse Jakobskerk niet.
Na de vrije lunch rijden we stroomafwaarts naar het imposante neoclassicistische Walhalla uit 1830, vervolgens naar klooster Metten, terecht beroemd omwille van de bibliotheek, en verder naar klooster Osterhofen, opnieuw een triomf van de gebroeders Asam. De schilder en architect Cosmas Damian en zijn broer, de beeldhouwer Egid Quirin, bezorgen ons op deze reis heel wat esthetisch plezier!

Maandag 5 augustus 2019
We verlaten Regensburg. In de kloosterkerk van Rohr hebben de gebroeders Asam het koor omgevormd tot een theaterbühne. Langs Abensberg (we houden kort halt bij een brouwerij omgebouwd door Hundertwasser) bereiken we Weltenburg. Net bij het begin van de kloof waardoor de Donau door het kalksteengebergte snijdt, ligt de abdij Weltenburg. De St-Joriskerk is andermaal een meesterwerk van de beide Asams. Per schip (of te voet) gaat het door de kloof. Aan het andere einde ligt het ommuurde stadje Kelheim.
Op de heuvel boven het stadje bezoeken we de neoclassicistische Befreiungshalle uit 1842, het jongere broertje van het Walhalla. Vanuit Kelheim volgen we de romantische vallei van de Altmühl, één lang snoer van burchtruïnes en vakwerkdorpjes. Zo bereiken we onze volgende pleisterplaats, Eichstätt. We genieten er samen van een diner.

Dinsdag 6 augustus 2019
Het oude bisschops- en universiteitsstadje Eichstätt biedt één van de mooiste rococo-ensembles van het land. De gotische kathedraal en het kloosterhof zijn rijk aan kunstwerken in alle stijlen. Bijzonder charmant is de Schutzengelkirche met wel duizend mollige engeltjes verborgen in het stucwerk. De Hofgarten herbergt een typisch schelpenpaviljoen.
Na de vrije lunch rijden we naar het aan de Donau gelegen Neustadt. In het machtige renaissancekasteel is, naast andere verzamelingen, sinds kort een belangrijk onderdeel van de Beierse Staatsgalerie ondergebracht. Het gaat hier om de uitgebreide collectie meesters uit de Zuidelijke Nederlanden die de leden van de familie Wittelsbach hebben samengebracht, en meer in het bijzonder Maximiliaan Emanuel van Beieren, die landvoogd was in Brussel. Alle grote Vlaamse schilders zijn met topwerken aanwezig. Na het bezoek keren we terug naar Eichstätt.

Woensdag 7 augustus 2019
We vervolgen onze reis langs de mooie vallei van de Altmühl, werkelijk een gezegend kunstgebied. Het dorp Solnhofen is wereldbekend door de ter plaatse ontgonnen kalksteen, waarvan de unieke eigenschappen in 1796 leidden tot de ontdekking van de steendruk (lithografie). Wij bekijken vooral de resten van de karolingische/vroegromaanse basiliek. Langs het schilderachtige stadje Pappenheim rijden we naar Wemding. De bedevaartkerk Maria Brünnlein bezit één van die heerlijke rococo-interieurs waaraan Beieren zo rijk is. Voorbij het ommuurde stadje Nördlingen verlaten we Beieren en rijden de deelstaat Baden-Württemberg binnen. Die stemt ongeveer overeen met het middeleeuwse stamhertogdom Schwaben (Zwaben). De abdijkerk van Neresheim, een laat werk van Balthasar Neumann, toont de overgang van laatbarok naar classicisme.
We houden een vrije lunchpauze in de bijzonder stemmige Visserswijk in het centrum van Ulm. Nadien is er een kort bezoek aan de gotische Dom met het prachtige laatgotische portaal en het beroemde koorgestoelte.
Stroomopwaarts van Ulm biedt de Donau een keur van barokke kloostercomplexen, vaak mooi ingebed in het landschap. We bezoeken er twee: het premonstratenzerklooster Obermärchtal en de benedictijnerabdij Zwiefalten. Vooral de laatste, een hoofdwerk van Johann Michael Fischer, geldt als een schoolvoorbeeld van rococo. We komen aan in Tübingen, waar we samen dineren.

Donderdag 8 augustus 2019
Vandaag spenderen we een rustige dag in Tübingen, de aloude universiteitsstad aan de Neckar en een van de brandpunten van de Duitse Romantiek. In het goedbewaarde oude stadscentrum bezoeken we o.a. de gotische Stiftskirche met de grafmonumenten van enkele hertogen van Württemberg. Het stadje wordt gedomineerd door het kasteel dat hoofdzakelijk uit de renaissance dateert.
Na de vrije lunch maken we een korte excursie naar het nabijgelegen cisterciënzerklooster Bebenhausen, een perfect tegengewicht na al het doorstane barokgeweld. Zoals het hoort ligt deze instelling, gesticht in 1180, ver van het stadsgewoel, aan de rand van het beschermde woud Schönbuch.

Vrijdag 9 augustus
Van Tübingen gaat het noordwaarts richting Stuttgart, de regionale metropool. We vermijden het stadscentrum maar bezoeken in de onmiddellijke omgeving twee 18de-eeuwse pareltjes verbonden met de regerende familie van Württemberg. Allebei poogden ze Franse voorbeelden te imiteren. Kasteel Solitude fungeerde als elegante zomerresidentie, terwijl Ludwigsburg vrij pompeus Versailles naar de kroon wilde steken. Het reusachtige gebouw is omringd door een uitgestrekt parkgebied, met daarin verscholen het lustslot Favorite, en de planmatig aangelegde nieuwstad aan de westzijde. Tijdens het bezoek lunchen we in het slotrestaurant.
’s Namiddags bezoeken we Maulbronn, wellicht de best bewaarde cisterciënzerstichting überhaupt. Het centrale gedeelte, kerk, kloosterhof en refectoria dateren uit de overgangstijd van romaans naar gotiek.
We dineren en logeren in het stadje Bruchsal.

Zaterdag 10 augustus
Bruchsal is een in de 18de eeuw gebouwd stadje op symmetrisch grondplan, rond het paleis van de prins-bisschoppen van Speyer. De trap, gebouwd door de geniale architect Balthasar Neumann, is een absoluut hoogtepunt in de rococo-architectuur. Uit dezelfde tijd dateert het lustslot dat de keurvorst van de Pfalz aan de oevers van de Rijn liet optrekken in Schwetzingen. Maar meer nog dan door het slot zelf raken we in verrukking door het theater en vooral door het reusachtige park vol speelse fantasieën.
Op de terugreis houden we halt in Trier en bezoeken we er o.a. de ravissante Paulinuskerk, opnieuw van Balthasar Neumann.

Prijs

Tarieven:

 • 1.725,00 €
 • 1.695,00 € i

Voorschot

 • 650,00 €
 • Inclusief: reis en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Achat Plaza Herzog am Dom**** (Regensburg, 2n), Hotel Hirschenwirt*** (Eichstätt, 2n), Hotel Krone**** (Tübingen, 2n), Hotel Scheffelhöhe**** (Bruchsal, 1n), 4 gezamenlijke diners (op 3-5-7-9/08), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, fooien voor lokale gidsen, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.
  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke diners, annulatieverzekering, reis- en bijstandsverzekering, en alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 25/05/19 om zeker te zijn van je plaats.

Supplementen:

 • 269,00 € i
 • 63,56 € i
 • 94,91 € i
 • 73,64 € i
 • 109,98 € i
 • 64,68 € i
 • 96,59 € i
 • 74,77 € i
 • 111,66 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):
• Vertrek heenreis
06u30: Gent - parking Dampoortstation
07u30: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem-station
08u45: Hasselt – Park&Ride op de Koning Boudewijnlaan
• Aankomst na terugreis
21u: Hasselt
22u15: Antwerpen
23u15: Gent

Accommodatie

Verblijf op basis van kamer met ontbijt in Achat Plaza Hertog am Dom**** (Regensburg, 2n), in Hotel Hirschenwirt (Eichstätt, 2n), in Hotel Krone**** (Tübingen, 2n) en in Hotel Scheffelhöhe**** (Bruchsal, 1n).

Achat Plaza Hertog am Dom**** (Regensburg): achat-hotels.com/en/hotel/regensburg
Hotel Hirschenwirt (Eichstätt): www.hirschenwirt.de
Hotel Krone**** (Tübingen): www.kronie-tuebingen.de/de/
Hotel Scheffelhöhe**** (Bruchsal): www.scheffelhoehe.de

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids wordt je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie