Tarieven:

  • 12,50 €
  • 10,00 €
  • 4,00 € i

In de Zebrastraat in Gent staan De Cirk, de arbeiderswoningen van 19de eeuws stadsarchitect Charles Van Rysselberghe en vernieuwende architectuur broederlijk naast elkaar. Ze bieden een unieke setting voor verschillende hedendaagse kunstwerken uit de kunstcollectie van de Stichting Liedts-Meesen. Met kunstenaars Injas Devoldere en Hendrik Braet gaan we op verkenning langs de kunst op de site.

De twaalf glaszuilen van de 'Colornade' van Injas Devoldere zijn de meest recente aanwinst in de collectie. De kunstenaar geeft voor ons een toelichting bij zijn kunstwerk. Zon, mist, wolken hebben impact op het poëtisch spel van licht en schaduw. Het kunstwerk is daardoor in permanente verandering en gaat de dialoog aan met de achterliggende witte muur. Daarnaast selecteert hij nog een aantal favoriete werken op de site, zoals de video Martyrs van Bill Viola.

Vervolgens nemen we een kijkje in de tentoonstelling 'Straatloper' van Hendrik Braet, met kleurrijke weerspiegelingen uit Gent. De fotograaf geeft een kaderende inleiding waarna je individueel en op eigen tempo de tentoonstelling kan bezoeken.

Vergeet niet na afloop zeker eens binnen te springen in de XYZ Lounge, een ontwerp van architect-kunstenaar Didier Faustino.

Kortom, alle ingrediënten voor een boeiende en gezellige namiddag.!

Locatie / datum & uur

Gent / De Cirk / Zebrastraat 34
  • zo, 22/05/2022: 14:00 - 15:00
De Cirk
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie