Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51144695299_cc55cd0813_o

Zaha Hadid was 65 toen ze stierf. Als bouwend architect was ze een laatbloeier. Haar carrière begon pas echt te lopen als een trein rond haar vijftigste levensjaar. Decennialang bleef ze gebrandmerkt als een ‘paper architect’. Haar projecten waren onuitvoerbaar, niet realistisch. De inspiratie voor haar donkere hoekige tekeningen kwam uit het Russisch constructivisme en het suprematisme van Malevitch. 

Na een brandweerkazerne in Wheil am Rein (1994) en een skischans in Innsbruck, lukte het plots wel. De juiste computertechnologie, citybranding, kapitaalkrachtige investeerders: langzaam ontstond er een klimaat voor een exclusieve iconische architectuurstijl. A star(chitect) was born. Zaha Hadid stond sindsdien garant voor spektakelarchitectuur van de bovenste plank: “We don’t make nice little buildings.”

Zaha Hadid is vrouw, Irakees, én controversieel.

In de cursus ontdekken we de levensdromen en inspiraties van deze boeiende vrouw. En om haar gebouwen te leren kennen, ondernemen we een kleine reis rond de wereld, van Antwerpen tot Azerbeidzjan.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie