Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50969811952_74eb2bb12d_o

Yayoi Kusama (1929) laat zich in haar kunst sterk leiden door haar autobiografische achtergrond en psychische kwetsbaarheid. De hallucinaties van Kusama spelen een prominente rol in haar werk. Meer nog, ze waren de katalysators naar een heel eigen en unieke beeldtaal.

We duiken diep in het uitgebreide oeuvre en ontrafelen de persoonlijke symboliek van stippen, pompoenen en oneindige kamers, onderzoeken affiniteiten met de abstract expressionisten maar ook met het surrealisme en Art Brut.

Kusama staat de laatste jaren onafgebroken in de schijnwerpers. De komenden maanden wijdt de Gropius Bau in Berlijn een retrospectieve tentoonstelling aan haar werk, en kan je de eindeloze reflecties in haar Infinity Mirror Rooms beleven in Tate Modern, Londen.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook overdag volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie