Tarieven:

  • 27,00 €
  • 24,00 €

Heel wat kunstvormen uit Japan hebben de Westerse kunst geïnspireerd. Denk maar aan de befaamde houtsnedes of de Japanse manga. Ook in de hedendaagse kunst is Japan nadrukkelijk aanwezig. In de cursus maak je kennis met de kleurrijke wereld van twee hedendaagse Japanse kunstenaars, Yayoi Kusama (°1929) en Takashi Murakami (°1962).

 

 De 89-jarige Yayoi Kusama schildert en tekent obsessief stippen. Ze wil met polkadots de wereld redden, al gaat dat vaak ten koste van haar geestelijke gezondheid. Spraakmakend zijn ook haar ruimtevullende spiegelinstallaties. Haar populariteit blijft groeien. Vorig jaar opende ze in Tokyo een eigen museum en ze is de best verkopende kunstenares van het moment.

 

 Een stuk jonger maar even invloedrijk is Takashi Murakami, de Japanse Andy Warhol. Murakami wil populaire beeldcultuur verheffen tot kunst. De inspiratie daarvoor haalt hij bij manga en anime. Hij wil kunst democratiseren met merchandising die iedereen kan kopen. Zijn stripfiguurachtige stijl, die hij zelf ‘Superflat’ noemt, ziet er best vrolijk uit, maar er zit een kritische boodschap achter.

Locatie / datum & uur

Antwerpen / M HKA / Leuvenstraat 32
  • di, 09/10/2018: 10:15 - 12:45
  • di, 09/10/2018: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie