Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
33350301828_b0f9a673be_o

Wil je een opwarmertje vooraleer je de Biënnale van Venetië bezoekt? Of wil je graag bijblijven? Tijdens de lezing ontdek je de highlights die het kunstfeest dit jaar serveert.

Hoe het guitige kunstenaarskoppel Harald Thys en Jos De Gruyter de poppen aan het dansen krijgen, daarover hebben de pennen elkaar in België gretig gekruist. Laure Prouvost (in 2013 winnaar Turner Prize) mag voor onze zuiderbuur de honneurs waarnemen. Haar werk is al even multidisciplinair als theatraal en gaat met taal en verhaal aan de haal, franser dan Frans kan nauwelijks. In het Deens paviljoen zal Larissa Sansour vertellen wat fictie scheidt van realiteit in het woelige Midden-Oosten. Er is bij haar altijd tegelijkertijd die universele én persoonlijke toets. Natasha Sadr Haghighian voert, in naam van Duitsland, op autobiografische wijze meervoudige persoonlijkheden op. Een metafoor én oproep voor tolerantie. Ierland stuurt Eva Rothschild. De minimalistische beeldhouwster stelt zich zo voor: “I want to create a situation that suggests multiple sculptural possibilities for rearrangement and reordering in which it becomes difficult to distinguish renewal from collapse.” Op haar 75ste steelt Renate Bertlmann met een erotisch-feministische esthetica de Oostenrijkse show. Ze kookt met zwarte humor gekruide spitsvondigheden. Zo het nog niet opvalt: kinky and feminine geeft dit jaar kleur aan de lagune. 

Wat de nationale vertegenwoordigingen in de Giardini in hun mars hebben is één zaak, maar welke accenten legt curator Ralph Rugoff? Deze gewaardeerde directeur van de Londense Hayward Gallery stelt de centrale, internationale expositie samen onder de titel ‘May you live in interesting times’. Dit belooft alleszins kunst die de vinger legt op de pols van ons avondland. En hoewel kunstenaars niet de kommer en kwel van klimaat, privacy, migratie, trumpisme of terrorisme de wereld uit kunnen helpen, ze zullen wel tonen hoe deze tijd te leven. Le nouveau savoir-vivre est arrivé.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie