Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51673897696_810b5c3b9c_o

"Dit is een cursus in samenwerking met CC De Adelberg in Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Koning Arthur voorstellen hoeft niet echt. De legendarische Britse koning met een schimmige historische achtergrond leeft nog steeds voort in de beeldende kunst, muziek, literatuur en film. Misschien minder bekend, maar minstens even interessant is de legendevorming rond de neef van koning Arthur: Arthurs sister son zoals hij in de middeleeuwse teksten genoemd wordt. In het Nederlands luidt zijn naam Walewein, maar deze uitmuntende ronde tafelridder is een man van vele namen. In andere taalgebieden wordt hij Gauvain, Gawain, Gawan, Gwalchmai of Galvaginus genoemd

In de Nederlandse literatuur kennen we hem vooral uit de mooie 13de-eeuwse ridderroman De Roman van Walewein, waarin de held op zoek gaat naar een magisch, zwevend schaakbord. Het verhaal werd eeuwen later opgepikt door Louis Couperus. 

 

Je komt meer te weten over de herkomst van het personage Walewein en je ontdekt de rijke verhalentraditie, die in de verschillende Europese landen telkens een andere Walewein laat zien. 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie