Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
41891280075_5b9418e1a9_o

Vrouwen in de kunstgeschiedenis. Lange tijd is er weinig tot geen aandacht voor geweest. Gelukkig is hier de laatste decennia stelselmatig verandering in gekomen. Op deze daguitstap naar Keulen plaatsen we dan ook twee vrouwelijke kunstenaars in de kijker.

David Vergauwen leidt je rond in de tentoonstelling “Gabriele Münter – Painting to the point”. Aan de hand van meer dan 100 werken toont hij je het belang en de onafhankelijkheid als schilder van deze Duitse expressioniste, centrale figuur in Der Blaue Reiter en lange tijd levensgezellin van Wassily Kandinsky. Haar rol in de ontwikkeling van het modernisme en haar innovatieve en experimentele creativiteit staan centraal.

Met een Nederlandstalige museumgids bezoek je de vaste collectie van het Käthe Kollwitz Museum. Bij ons is ze vooral bekend van de beeldengroep ‘Treurend Ouderpaar’ op de Duitse Militaire Begraafplaats in Vladslo. Ze ontwierp de beelden niet alleen voor haar jongste zoon Peter, die in oktober 1914 sneuvelde, maar als symbool voor alle ouders die hun zoon verloren tijdens de Groote Oorlog. Het is een mooi voorbeeld van de sociale bewogenheid die de kunst van Kollwitz typeert en die duidelijk naar voren gebracht wordt in het Keulse museum.

OPSTAPPLAATSEN

  • 06:15 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 07:00 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 07:30 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:00 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 10:45 Aankomst
  • 18:00 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie