Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49209281842_8a21d1ac60_o

Parijs was in het begin van de 20 ste eeuw de artistieke hoofdstad van Europa en oefende een geweldige aantrekkingskracht uit op kunstenaars van over de hele wereld.

Het decennium voor WOI vormde een uitzonderlijke periode vol dynamiek en creativiteit. Ook vrouwelijke kunstenaars kwamen in toenemend aantal voor hun opleiding naar de stimulerende artistieke omgeving van de Franse hoofdstad. Louise Breslau, Gwen John, Paula Modersohn-Becker, Kathe Kollwitz, Mela Mutter, Sonia Delaunay-Terk, Marie Vassiliev, Marevna Vorobev, Alice Bailly, Maria Blanchard en Marthe Donas om er enkele te noemen. Maar wat belangrijker is, deze vrouwen traden voor de eerste keer op de voorgrond, ze gingen een belangrijke rol spelen en ze genoten erkenning. Alhoewel deze kunstenaressen intens bezig waren met de ontwikkelingen in de moderne kunst is hun werk weinig bekend. Maar al leken ze lange tijd vergeten, de laatste jaren is er een hernieuwde interesse. Zeker een herontdekking waard!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof!

Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. 

Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie