Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51846212224_868e78e1fb_o
51844731944_35011e9b36_o-1

Wil jij je mee verdiepen in gerenommeerde vrouwelijke filosofen die hun plaats in de canon van de Westerse filosofie hebben verworven?

Em. prof. dr. Magda Michielsens bestudeert samen met en voor jou Martha Nussbaum (1947) en Elisabeth Badinter (1944) onder het thema Emoties. We duiken in het leven en werk van twee filosofen. Hun gemeenschappelijke thema: het cultureel filosofisch begrijpen van emoties een het belang ervan in communicatie en religieuze tolerantie

Wie alles uit de cursus wil halen nodigen we uit om de onderstaande teksten vooraf door te nemen. Een must, maar zeker geen verplichting.

Martha Nussbaum – Political Emotions. Why Love matters for Justice (2013)

Nederlandse vertaling: Politieke Emoties. Waarom een rechtvaardige samenleving niet zonder liefde kan (2014)

In het voorjaar 2022 werd deze lezing/cursus reeds via zoom opgenomen. Deelnemers die nu inschrijven krijgen toegang tot het online leerplatform en kunnen zo de lezing/reeks herbekijken.

Deze cursus past in een reeks van zes vrouwelijke filosofen waarbij je voor elke lezing apart kan inschrijven. Passeren de revue: Rosa Luxemburg, Ayn Rand, Hannah Arendt, Susan Neiman, Martha Nussbaum en Elisabeth Badinter.

Past dit moment niet? Neem dan een kijkje op onze agenda om te zien waar en wanneer deze activiteit nog plaatsvindt!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie