Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51844200636_0c7d8e73a6_o-1

Wil jij je mee verdiepen in gerenommeerde vrouwelijke filosofen die hun plaats in de canon van de Westerse filosofie hebben verworven? Em. prof. dr. Magda Michielsens bestudeert tijdens deze cursus samen met en voor jou Hannah Arendt (1906 – 1975) onder het thema 'Het Kwaad'. Deze lezing past in een reeks over zes vrouwelijke filosofen. Op één namiddag duiken we telkens in het leven en werk van één filosofe.

Wie alles uit de lezing wil halen nodigen we uit om onderstaande tekst vooraf door te nemen. Een must, maar zeker geen verplichting.

– Eichmann in Jerusalem. A Report on the Banality of Evil (1963) – Nederlandse vertaling: Eichman in Jerusalem. De banaliteit van het kwaad (2005)

Past dit moment niet? Neem dan een kijkje op onze agenda om te zien waar en wanneer deze activiteit nog plaatsvindt!Nederlandse vertaling: Het kwaad denken. Een andere geschiedenis van de filosofie (2004)

Deze cursus past in een reeks van zes vrouwelijke filosofen. Telkens op één zaterdag duiken we in het leven en werk van twee filosofen. Hieronder het volledige overzicht. Je kan je telkens afzonderlijk inschrijven.

Rosa Luxemburg & Ayn Rand : zaterdag 22 april 2023 – Brugge

Hannah Arendt & Susan Neiman : zaterdag 13 mei 2023 – Brugge

Martha Nussbaum & Elisabeth Badinter: zaterdag 17 juni 2023 – Brugge

Deze cursus werd in het voorjaar 2022 via zoom opgenomen. Deelnemers aan deze cursus krijgen toegang tot het online leerplatform en kunnen zo deze cursus herbekijken.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie