Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52034296645_8164b6a228_o-2
52029576525_a8669bd533_o-1
52031346670_7d78c1761d_o-1
52028999351_a478fc6be3_o-1
Het stoomschip Belgenland voor de Japanse kust (Shimuzu Yokohama, ca 1930, MAS)

Wie denkt aan de zomer, denkt aan de zee. En wie aan de zee denkt, denkt aan schepen. Een ideaal moment dus om op zoek te gaan naar die verhalen en episodes uit de geschiedenis waarin de scheepvaart een prominente rol speelde. De grote ontdekkingsreizen, de druk bevaren handelsroutes, de oorlogsexpedities, … het zijn er zoveel dat we besloten er een vervolgreeks van te maken die elke zomer op het programma komt. En hoe kunnen we beter elk verhaal illustreren dan met de beroemde schepen die er een hoofdrol in speelden.

Deze zomer krijg je zes verhalen te horen waarbij we telkens één schip in de kijker zetten. Passeren de revue: de Doelse kogge en de laatmiddeleeuwse scheepvaart, de zonnebark en de scheepvaart in het oude Egypte, de Victoria en de reis van Magelaan, de Batavia en de Vereenigde Oostindische Compagnie, de Carolus VI en de Oostendse Compagnie en de Belgenland en de Red Star Line.

Je kan elke lezing afzonderlijk volgen of hier inschrijven voor deze zesdelige reeks aan voordeeltarief. Bekijk hieronder de aparte sessies.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen voor de start van elke lezing, krijg je via mail een link toegestuurd om deel te nemen. Let op: je krijgt dus voor elke lezing een aparte link! Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Tips: bekijk ook de fietstocht (vm én nm) ‘langs de verdwenen Zwinhavens’

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie