Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.

"Dit is een cursus in samenwerking met CC Lommel. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Hoewel steppe in zowat alle werelddelen voorkomen, gaat deze cursus specifiek over de enorme Euraziatische steppegordel. Dit gebied strekt zich uit over ongeveer 8.000 km lengte, van Hongarije in het westen tot Mantsjoerije in het oosten. Het is het thuisland voor tientallen volkeren en culturen. 

Beginnend met de Scythen in de 8ste eeuw v. Chr. volg je in deze cursus de exploten van de Parthen, de Hunnen, de Avaren, de Yuezhi, de Turken, de Cumanen, de Magyaren, de Mongolen en de Kazakhen om te eindigen met het Khanaat van Dzungar in de 17de eeuw. Je leert alles over hun specifieke historische migraties, hun sterk veralgemeende nomadische levenswijze, de ontwikkeling van hun politieke geschiedenis en hun uiteindelijke opgaan in beter georganiseerde en stedelijke beschavingen. 

Wil je ook graag voor je eigen organisatie een Amarantactiviteit boeken? Een activiteit op maat laten maken voor je bedrijf of vereniging? Een online lezing aanvragen? Dat kan allemaal. Neem alvast een kijkje op onze pagina Op Maat, en geef ons een seintje als je graag meer informatie wenst! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie