Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46513255734_f9f3ac3165_o

“Met het project “Vlaamse Meesters in situ” volgen we een kunstenparcours in Gent.

De schilderijen en muurschilderingen die we bespreken bevinden zich nog steeds op de plaats waarvoor ze gecreëerd werden. Dit geeft ons de unieke gelegenheid om de oorspronkelijke bredere context te reconstrueren. Ze versmelten als het ware met hun omgeving. 

We starten met de voormalige Bijlokeabdij, nu Stadsmuseum Gent, en daar krijgen de 14de eeuwse muurschildringen in de historische abdijrefter onze speciale aandacht. Het verhaal achter het Laatste Avondmaal verbindt ons met het verborgen leven bij de vrouwelijke cisterciënzers

In de Sint-Michielskerk bekijken we het Vlaams Topstuk van Antoon van Dijck “Golgotha”. Het werd besteld ca 1630 door de broederschap van het H. Kruis. Net voor de middagpauze brengen we nog een bezoek aan het Vleeshuis. Daarna krijgt iedereen voldoende tijd voor een vrije lunch in het hartje van de stad. We komen terug samen aan de Sint-Jacobskerk. Daar ontmoeten we het drieluik met “Christus aan het kruis” (1579). Dit werk kende een bewogen geschiedenis, maar werd in 1997 in eer hersteld.

We eindigen in de Begijnhofkerk Onze-Lieve-Vrouw-Presentatiekerk. Daar maken we kennis met het bijzondere werk van Lucas Horenbaut “De Fontein des Levens” (1596)”.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie