Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
40391790413_8d3bc380ec_o

Vlaamse Meesters in situ brengt ons naar unieke plekken waar we verborgen parels (her)ontdekken.  Ze bevinden zich nog steeds in hun oorspronkelijke omgeving en dat laat ons toe ter plaatse die bredere oorspronkelijke context het kunstwerk en zijn omgeving te vertellen, en dat is uniek. 

We starten met de norbertijnenabdij van Averbode, waar we een werk van Jan Erasmus Quellinus (zoon van Erasmus Quellinus II) onder de loep nemen en het waarom van dit schilderij hier achterhalen.

In de door Wenceslas Coeberger gebouwde basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel bekijken we de 7 opgefriste Mariataferelen geschilderd door Theodoor van Loon, tijdgenoot van Rubens en beïnvloed door Caravaggio. Dit is een topwerk van deze schilder. Tot slot gaan we naar Diest waar er tijd is voor een vrije lunch. Na de middagpauze gaan we waar het begijnhof. In het hoogkoor van de ontwijde Sint-Catharinakerk in het begijnhof van Diest, hangen enkele gerestaureerde schilderijen die toegeschreven worden aan Theodoor van Loon. We situeren deze werken binnen de geschiedenis en het fenomeen van het begijnhof. 

06u30             Brugge

07u30             Gent

08u30             Antwerpen

09u15             Brussel (Tervuren)

10u15             Aankomst in Averbode

16u30             Terugreis vanuit Diest

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie