Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50969605731_77d0da6c1e_o-1

Keizer Karel V heerste in de 16de eeuw over een globaal imperium waar de zon nooit onderging. Maar hoe was de kleine Karel als kind? Wat voor speelgoed hadden Habsburgse prinsenkinderen in de renaissance? Hoe werden ze voorbereid om hun rol op het internationale toneel op te nemen? En hoe verschilt hun leefwereld van hoe wij vandaag onze kinderen opvoeden? 

Dit soort intrigerende vragen zijn het uitgangspunt van de tentoonstelling ‘Kinderen van de renaissance’ in het Mechelse hof van Busleyden. In de 16de eeuw was Mechelen dé plek bij uitstek in Europa om adellijke kinderen op te voeden: de Bourgondisch-Habsburgse elite van morgen werd er immers klaargestoomd. De tentoonstelling biedt ons een uniek inzicht in de opvoeding van renaissancekinderen dankzij fragiele kinderportretjes, prachtige boeken, speelgoed en andere bijzondere objecten. Tijdens deze virtuele rondleiding maken we kennis met enkele hoogtepunten uit deze fascinerende tentoonstelling. Ideaal als voorbereiding of nabeschouwing van uw bezoek aan het Hof van Busleyden, of voor wie deze schitterende kinderportretten van thuis uit wil bewonderen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie