Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51943850154_2f16d2caff_o
51943849459_3495d5103a_o
51944158415_c41b9da222_o
51943527756_95aca2e034_o
51943612508_d500bfe5cf_o
51943849634_e7c793e8c9_o
51943848989_7b43caf6e8_o
51942542927_80b361e19a_o
51942542572_bc50217021_o

De snelle opmars van de Verenigde Arabische Emiraten lijkt niet te stuiten. Tom Bruyer kent de regio als geen ander, hij neemt je in december mee naar Dubai en Abu Dhabi. Tom laat je niet enkel kennismaken met alle nieuwe bouwwerken en topmusea; je ontdekt met hem ook de authentieke cultuur en architectuur van beide steden. 

Abu Dhabi wordt stilaan de culturele hoofdstad van het Midden-Oosten. We bewonderen er het prachtige Louvre – een ontwerp van Jean Nouvel – op het eiland Saadiyat, een oase van kunst, cultuur en architectuur. De Sjeik Zayed Moskee, met haar marmeren silhouet, is een architecturaal pareltje. We bekomen van dit alles langs de Corniche, een indrukwekkend aangelegde kuststrook met zicht op de moderne wolkenkrabbers van de hoofdstad. 

We reizen door naar Dubai, wereldstad vol contrasten en records. Denken we maar aan de Burj Al Arab en de Burj Khalifa. Hier bezoeken we eerst het oude Dubai, met prachtig gerenoveerde musea in historische, authentieke wijken zoals Al Fahidi en Al Bastakiya. In het Dubai Museum, gelegen in een 18de eeuws vestingscomplex, leer je de boeiende geschiedenis van de stad kennen. We steken de Dubai Creek over om ons onder te dompelen in het moderne Dubai. Naast de imposante architectuur, is ook de design- en hedendaagse kunstscene – één van de grootste in de regio – meer dan de moeite waard. De nieuwste eye-catcher van Dubai, het Museum of the Future, ontbreekt uiteraard niet op ons programma.

Reisprogramma
Vrijdag 16 december 2022
We vertrekken vanuit Brussel richting Abu Dhabi. We checken in in ons hotel en genieten daarna van een diner met de ganse groep, voorzien van een eerste uiteenzetting over de spectaculaire transformatie van Abu Dhabi.

Zaterdag 17 december 2022
We ontdekken het Louvre Abu Dhabi, hét pronkstuk van het culturele district op Saadiyat Island en het resultaat van een unieke culturele samenwerking tussen Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Het indrukwekkende museum, met een uitgebreide collectie van wereldformaat, is van de hand van de Franse toparchitect Jean Nouvel. Na een gezamenlijke lunch verkennen we in de namiddag het Qasr al Hosn. Dit fort was de koninklijke residentie van de Al Nahayan familie die nog steeds over het emiraat heerst. Sinds de restauratie in 2018, is dit authentieke museum ook een culturele trekpleister geworden, met aandacht voor de politieke geschiedenis van het emiraat en de invloedvan aloude boedoeïnentradities. We sluiten de dag af in stijl aan het wereldberoemde Emirates Palace Hotel.

Zondag 18 december 2022
’s Ochtends staat een bezoek aan de imposante Sjeik Zayed Moskee – vernoemd naar de stichter van de Verenigde Arabische Emiraten – op het programma. Deze prachtig versierde moskee in wit marmer behoort tot de mooiste moskeeën van het Midden-Oosten.
Nadien brengt de bus ons naar de groene oasestad Al Ain, geboorteplaats van de Al Nahayan-dynastie en UNESCO-werelderfgoed, in het midden van de woestijn. Na de gezamenlijke lunch, bezoeken we er de palmoase en de historische musea van de stad, het Sheikh Zayed Palace Museum en het Al Ain National Museum.

Maandag 19 december 2022
Een bezoek aan Masdar City gunt ons een blik op de duurzame toekomst van Abu Dhabi. Deze eco-stad van de toekomst moet het toonbeeld worden van een meer duurzame en innovatieve stadsplanning.
Voor de transfer naar Dubai, verkennen we de moderne kunst van de Etihad Modern Art Gallery. Na een verdiende koffiepauze, rijden we per bus naar Dubai. Na onze check-in begeven we ons naar de Dubai Marina voor een avondwandeling en een eerste kennismaking met deze kosmopolitische en futuristische metropool.

Dinsdag 20 december 2022
We starten onze verkenning van Dubai in de historische Al Fahidiwijk. Hier dompelen we ons onder in de geschiedenis van het oude Dubai van voor de olie-boom. Een bezoek aan het vermaarde Dubai Museum en het Sheikh Mohammed Bin Rashed al Maktoum Centre for Cultural Understanding staan op het programma, gevolgd door een culturele Emirati lunch. Voor we de Dubai Creek oversteken met een traditionele abra, verkennen we de verschillende kunstgallerijen en kleine musea in het historisch hart van de stad. In de late namiddag kan je de Spice Souk en Gold Souk verkennen.
We sluiten de dag af met een dinner cruise met prachtig zicht op de Dubai Creek.

Woensdag 21 december 2022
We starten vandaag aan het iconische hotel Burj Al Arab dat de gracieuze contouren kopieert van een traditionele zeilboot of dhow. Dit hotel, van de hand van toparchitect Tom Wright, heeft Dubai op de kaart geplaatst en verdient een korte stop.
Daarna staat een begeleid bezoek op het programma aan de Jumeirah Mosque en aan het vermaarde Etihad Museum, dé referentie voor de moderne geschiedenis van de VAE.
Via het Dubai Street Museum – een outdoor kunstgalerij – en het Design District, komen we aan bij het Museum of the Future. Dit is de meest recente aanwinst van Dubai met een opvallend futuristisch design langs de iconische Sheikh Zayed Road.
In de namiddag ben je vrij. Wie wil, kan een optioneel bezoek brengen aan de Burj Khalifa en Dubai Mall. ’s Avonds laat rijden we terug naar Abu Dhabi voor de terugvlucht naar Brussel.

Donderdag 22 december 2022
We landen ’s morgens vroeg in Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie