Tarieven:

 • 3.240,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

De snelle opmars van de Verenigde Arabische Emiraten lijkt niet te stuiten. Tom Bruyer kent de regio als geen ander, hij neemt je in december mee naar Dubai en Abu Dhabi. Tom laat je niet enkel kennismaken met alle nieuwe bouwwerken en topmusea; je ontdekt met hem ook de authentieke cultuur en architectuur van beide steden.

Abu Dhabi wordt stilaan de culturele hoofdstad van het Midden-Oosten. We bewonderen er het prachtige Louvre – een ontwerp van Jean Nouvel – op het eiland Saadiyat, een oase van kunst, cultuur en architectuur. De Sjeik Zayed Moskee, met haar marmeren silhouet, is een architecturaal pareltje. We bekomen van dit alles langs de Corniche, een indrukwekkend aangelegde kuststrook met zicht op de moderne wolkenkrabbers van de hoofdstad.

We reizen door naar Dubai, wereldstad vol contrasten en records. Denken we maar aan de Burj Al Arab en de Burj Khalifa. Hier bezoeken we eerst het oude Dubai, met prachtig gerenoveerde musea in historische, authentieke wijken zoals Al Fahidi en Al Bastakiya. In het Dubai Museum, gelegen in een 18de eeuws vestingscomplex, leer je de boeiende geschiedenis van de stad kennen. We steken de Dubai Creek over om ons onder te dompelen in het moderne Dubai. Naast de imposante architectuur, is ook de design- en hedendaagse kunstscene – één van de grootste in de regio – meer dan de moeite waard. De nieuwste eye-catcher van Dubai, het Museum of the Future, ontbreekt uiteraard niet op ons programma.

Reisprogramma

Vrijdag 16 december 2022
We vertrekken vanuit Brussel richting Abu Dhabi. We checken in in ons hotel en genieten daarna van een diner met de ganse groep, voorzien van een eerste uiteenzetting over de spectaculaire transformatie van Abu Dhabi.

Zaterdag 17 december 2022
We ontdekken het Louvre Abu Dhabi, hét pronkstuk van het culturele district op Saadiyat Island en het resultaat van een unieke culturele samenwerking tussen Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Het indrukwekkende museum, met een uitgebreide collectie van wereldformaat, is van de hand van de Franse toparchitect Jean Nouvel. Na een gezamenlijke lunch verkennen we in de namiddag het Qasr al Hosn. Dit fort was de koninklijke residentie van de Al Nahayan familie die nog steeds over het emiraat heerst. Sinds de restauratie in 2018, is dit authentieke museum ook een culturele trekpleister geworden, met aandacht voor de politieke geschiedenis van het emiraat en de invloedvan aloude boedoeïnentradities. We sluiten de dag af in stijl aan het wereldberoemde Emirates Palace Hotel.

Zondag 18 december 2022
’s Ochtends staat een bezoek aan de imposante Sjeik Zayed Moskee – vernoemd naar de stichter van de Verenigde Arabische Emiraten – op het programma. Deze prachtig versierde moskee in wit marmer behoort tot de mooiste moskeeën van het Midden-Oosten.
Nadien brengt de bus ons naar de groene oasestad Al Ain, geboorteplaats van de Al Nahayan-dynastie en UNESCO-werelderfgoed, in het midden van de woestijn. Na de gezamenlijke lunch, bezoeken we er de palmoase en de historische musea van de stad, het Sheikh Zayed Palace Museum en het Al Ain National Museum.

Maandag 19 december 2022
Een bezoek aan Masdar City gunt ons een blik op de duurzame toekomst van Abu Dhabi. Deze eco-stad van de toekomst moet het toonbeeld worden van een meer duurzame en innovatieve stadsplanning.
Voor de transfer naar Dubai, verkennen we de moderne kunst van de Etihad Modern Art Gallery. Na een verdiende koffiepauze, rijden we per bus naar Dubai. Na onze check-in begeven we ons naar de Dubai Marina voor een avondwandeling en een eerste kennismaking met deze kosmopolitische en futuristische metropool.

Dinsdag 20 december 2022
We starten onze verkenning van Dubai in de historische Al Fahidiwijk. Hier dompelen we ons onder in de geschiedenis van het oude Dubai van voor de olie-boom. Een bezoek aan het vermaarde Dubai Museum en het Sheikh Mohammed Bin Rashed al Maktoum Centre for Cultural Understanding staan op het programma, gevolgd door een culturele Emirati lunch. Voor we de Dubai Creek oversteken met een traditionele abra, verkennen we de verschillende kunstgallerijen en kleine musea in het historisch hart van de stad. In de late namiddag kan je de Spice Souk en Gold Souk verkennen.
We sluiten de dag af met een dinner cruise met prachtig zicht op de Dubai Creek.

Woensdag 21 december 2022
We starten vandaag aan het iconische hotel Burj Al Arab dat de gracieuze contouren kopieert van een traditionele zeilboot of dhow. Dit hotel, van de hand van toparchitect Tom Wright, heeft Dubai op de kaart geplaatst en verdient een korte stop.
Daarna staat een begeleid bezoek op het programma aan de Jumeirah Mosque en aan het vermaarde Etihad Museum, dé referentie voor de moderne geschiedenis van de VAE.
Via het Dubai Street Museum – een outdoor kunstgalerij – en het Design District, komen we aan bij het Museum of the Future. Dit is de meest recente aanwinst van Dubai met een opvallend futuristisch design langs de iconische Sheikh Zayed Road.
In de namiddag ben je vrij. Wie wil, kan een optioneel bezoek brengen aan de Burj Khalifa en Dubai Mall. ’s Avonds laat rijden we terug naar Abu Dhabi voor de terugvlucht naar Brussel.

Donderdag 22 december 2022
We landen ’s morgens vroeg in Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 3.240,00 €

Voorschot

 • 1.350,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 28/5/2022 , transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Pearl Rotana Capital Centre **** (Abu Dhabi) en Double Tree by Hilton **** (Dubai), lunch op dag 2/3/5, diner op dag 1/5, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea,, fooien voor bus en lokale gids, gebruik van headsets, begeleiding door Tom Bruyer en Engelstalige lokale gids, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, citytaksen (niet van toepassing op dit moment), annulerings-, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 295,00 € i
 • 137,70 € i
 • 202,50 € i
 • 150,24 € i
 • 220,94 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud)
Vrijdag 16/12/22
Brussel – Abu Dhabi 10:05 – 19:25 uur (lokale tijd)

Woensdag 21/12/22
Busrit Dubai – Abu Dhabi 22:15 – 00:15 uur

Donderdag 22/12/22
Abu Dhabi – Brussel 03:10 – 07:20 uur

Accommodatie

Pearl Rotana Capital Centre **** (Abu Dhabi, 3n)
https://www.rotana.com/rotanahotelandresorts/unitedarabemirates/abudhabi/pearlrotana

Double Tree by Hilton **** (Dubai, 2n)
https://www.hilton.com/en/hotels/dxbjadi-doubletree-dubai-al-jadaf/

Reisdocumenten

Internationaal paspoort geldig tot 24 juni 2023.

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie