Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
41025766092_fa26f07829_o

Een stadsbezoek en dan naar de zee? In Nederland kan het allemaal. Op deze daguitstap neemt Els Autrique je mee naar de tentoonstelling over art nouveau in het Gemeentemuseum in Den Haag waarna je met een museumgids de kunst van Ossip Zadkine ontdekt in het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. 

Een nieuwe kunst voor een nieuwe en betere samenleving. Dat is waar veel kunstenaars en ontwerpers rond 1900 naar op zoek waren. Na een eeuw van stijlen die het verleden citeerden, ontstond er een nieuwe vormentaal van asymmetrie, gebogen lijnen en organische decoratiemotieven. De tentoonstelling in het Gemeentemuseum focust op de geheel eigen plek die Nederland innam in deze artistieke zoektocht d.m.v. een interdisciplinaire presentatie. 

In de namiddag gaat het verder naar Scheveningen. Daar ligt vlak aan het strand het Museum Beelden aan Zee. Rondom het door Willem I in 1826 gebouwde paviljoen ontwikkelde architect Wim Quist een geheel van museale ruimtes voor de sculpturen: zalen, patio’s en terrassen, gevat in twee halve cirkels. De tentoonstelling ‘Zadkine aan Zee’ geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze Parijse meester van het modernisme, die samen met collega-kunstenaars als Picasso, Brancusi en Lipchitz voorgoed het gezicht van de westerse beeldhouwkunst veranderde. Verruim je horizon over de zee.

OPSTAPPLAATSEN

  • 06:40 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 07:25 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 07:55 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:25 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 10:15 Aankomst
  • 17:15 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie