Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
45273393874_c7e39db319_o

De Biënnale van Venetië is tegelijkertijd moeder aller biënnales én de hoogmis van de actuele beeldende kunst. En dat in het decor van de sprookjesachtige lagunestad. 

Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen, is curator voor deze 58ste editie. Hij focust op de sociale functie van kunst, met aandacht voor zowel het esthetisch genot als inspirerend kritisch denken. De titel klinkt alvast veelbelovend en bijzonder actueeel: “May you live in interesting times”. De uitspraak zou teruggaan op een Chinese vervloeking, maar toegepast op vandaag doelt het op de manier waarop misverstanden, vertaalongelukken en nepnieuws verstrekkende gevolgen kunnen hebben de komende decennia. 

De Franse Gemeenschap staat in voor de Belgische vertegenwoordiging in 2019 en stuurt opmerkelijk genoeg twee Vlamingen naar Venetië. Het kunstenaarsduo Harald Thys en Jos De Gruyter brengen in het Belgisch paviljoen op de Giardini een ironiserend project Mondo Cane, letterlijk hondenwereld, met bewegende poppen.

Reisprogramma
Detailprogramma per dag volgt.

Amarant bezoekt uiteraard het hoofdprogramma in de Giardini en de Arsenale, maar maakt tevens een representatieve selectie uit het overaanbod aan locaties in de binnenstad. Met een rugzak vol gedocumenteerde en kunstkritische commentaren zal Joannes Késenne elke geïnteresseerde de nodige oriëntatie en background bieden.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie