Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48012237486_359b1659ba_o

In het hedendaagse stadspatroon van de historische binnenstad van Mechelen blijft de evolutie van twee naar elkaar gegroeide stadskernen duidelijk afleesbaar. Talrijke gotische, renaissance en barokke huizen langs de kaaien illustreren het belang van de stad als onmiskenbare handelsmacht vanaf 1301. Het voormalig Schepenhuis getuigt van de functie als juridisch centrum van de Bourgondische Nederlanden. 

Sofie Stevens, restauratie-architect dienst Monumentenzorg Mechelen, begeleidt je langs enkele topmonumenten uit het roemrijk verleden van de stad. Hedendaagse restauratie, herbestemming en nevenbestemming worden rijkelijk geïllustreerd met beeldmateriaal en archiefstukken.

De wandeling 

  • start aan het westportaal van de Onze-Lieve-Vrouw -over-de-Dijlekerk, Onze-Lieve-Vrouw Kerkhof te Mechelen 
  • gaat langs In Den Grooten Zalm, het Schepenhuis 
  • eindigt in de Sint-Jan-Baptist- en Sint-Jan-Evangelistkerk

Extra:

Wie nog een vijftiental minuten extra tijd heeft, kan in de Sint-Jan-Baptist- en Sint-Jan-Evangelistkerk samen met mij naar de twee monumentale muurschilderingen van Joris en Christoffel uit 1400 gaan kijken. Deze bevinden zich in een niet voor publiek toegankelijke zone, boven de inkomhall. De groep is op dat moment beperkt tot 15 personen, dus wordt indien nodig in twee gesplitst. 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie