Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50641037462_d1be50909c_o-1

Deze eerste lessenreeks brengt je het verhaal van de oudste mens en de prilste beschavingen die in het Nabije Oosten en de Antieke Wereld tot stand kwamen.

Met behulp van allerlei bronnen word je wegwijs gemaakt in het doolhof van de talrijke volkeren en culturen die de basis vormen van onze moderne wereld. In eerste instantie worden volgens een chronologisch stramien de Oudegyptische, Mesopotamische, Anatolische, Iraanse, Griekse, Romeinse en andere beschavingen ingeleid. Wat hebben die culturen voor ons hebben betekend, en wat kunnen ze nog voor ons betekenen? We peilen naar datgene dat hen zo eigen maakte, met aandacht voor economie, godsdienst, geschiedenis en kunst.

Omdat deze beschavingen soms gelijktijdig naast elkaar bestonden, handel of zelfs oorlog met elkaar voerden, hebben ze veel van elkaar geleerd. We besteden daarom ook uitgebreid aandacht aan de connecties tussen de puzzelstukjes van deze immer boeiende mozaïek van culturen.

Past het uur niet? Dan kan je deze cursus ook overdag volgen! Bekijk ook het volledige overzicht van onze basisreeksen.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie