Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52369023198_f40b082da2_o

"Dit is een cursus in samenwerking met Okra academie Dendermonde. Via de inschrijvingslink kom je rechtstreeks op de detailpagina van deze activiteit bij de partner. Prijzen zijn door de partner bepaald."

Van cacao tot praline – De opmars van een "zoete drug" – Prof. Em. John Everaert

Afkomstig uit Midden-Amerika; gebruiken de inlanders er de cacaoboon als belastingmunt en vooral voor een energiedrank. De Spanjaarden brachten cacao naar Europa waar het als "chocolade" werd gedronken, eerst in aristocratische salons en later ook in koffiehuizen. Het werd medicinaal aangeprezen.

Kunst, Cultuur & Crea

Moderne verwerkingstechnieken, toegepast op industriële schaal, brachten in de 19de eeuw de doorbraak als populair genotmiddel. Zelfs wanneer tafel-chocolade in het Westen mits publiciteitscampagnes democratiseerde tot een verbruiksartikel, vingen nieuwe cacaoproducenten de toegenomen vraag op. Maar nu dreigt een wereldwijde schaarste omdat de opkomende Aziatische groeilanden ook deze cacaoproducten hebben ontdekt.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie