Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50647898216_2251556900_b

Vanaf de zeventiende maakte een heel zintuiglijke cultuur zich meester van de Europese kunst. De herwaardering van het Epicurisme zette de deur open voor een meer libertijnse levensfilosofie die meteen ook een nieuwe beeldende cultuur met zich meebracht. Een cultus van zinnelijk genot in het ‘hier en het nu’ werd geboren. Deze nieuwe cultuur werd in de achttiende eeuw lief en zacht, elegant en vrouwelijk. Gepatroneerd door Madame de Pompadour betekende dit de hoogdagen voor schilders als François Boucher en Fragonard. Het was een explosie van ronde curves en roze vlees. 

Deze uitbundigheid verdwijnt echter in de eeuw daarop. Dat is vreemd, want nooit tevoren was men zo door seks gefascineerd als toen. Enerzijds was men dol op verlokking, maar anderzijds ging men gebukt onder een moraal die preutsheid en onthouding voorschreef. Maar al te vaak werd erotische kunst verborgen gehouden of door middel van een vleugje mythologie gemaskeerd, zoals bij Ingres of Moreau. Met de doorbraak van het realisme in de kunst kon eindelijk het moderne seksuele leven haar plaats binnen de kunst heroveren, zoals te zien in het werk van Courbet of Degas.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie