Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
43622257574_f7eb5d1f8b_o

Met zijn glooiende heuvels vol wijn- en olijfgaarden wordt Umbrië wel eens het groene hart van Italië genoemd. De streek kenmerkt zich door prachtige landschappen, een heerlijke keuken en een rijk cultureel erfgoed. Vanuit het pittoreske heuvelstadje Todi bezoeken we enkele schitterende kunststeden waaronder Assisi, Spello, Perugia, Orvieto en Bettona. We maken een boottocht op het Lago Trasimeno, proeven de Sagrantinowijn in Montefalco en verkennen het ondergrondse Orvieto.

Daarna reizen we naar het zuiden van Toscane. We verblijven in Montalcino, gelegen op een heuvel temidden van Val d’Orcia, een landschap dat sinds 2004 erkend is als UNESCO Werelderfgoed. We proeven er de gerenommeerde Brunellowijn bij een heerlijk avondmaal.

De landstreek Crete Senesi ligt er in april bij als een prachtige groene zee. We bezoeken wereldberoemde stadjes zoals Montepulciano, ontdekken een Etruskische wijnkelder en genieten van de Vino Nobilewijn tijdens een gastronomisch middagmaal. Ook de ideale renaissancestad Pienza en het kratermeer van Bolsena staan op ons programma.

Deze verwenreis is de perfecte mix van kunst, gastronomie en landschappelijk schoon. Iets om beslist naar uit te kijken!

Reisprogramma
Dinsdag 9 april 2019
Het charmante heuvelstadje Todi vormt onze uitvalsbasis voor de verkenning van Umbrië. We maken na aankomst een eerste wandeling en genieten daarna van een gezamenlijk diner met Umbrische specialiteiten.

Woensdag 10 april 2019
Vanuit Todi rijden we door een verrukkelijk landschap naar een van de mooiste plaatsen van Umbrië, het hooggelegen Orvieto. De kathedraal heeft een wereldberoemde voorgevel. In de San Brizio kapel bewonderen we de fresco’s van Signorelli. Daarna gaan we met een gids op wandel door het ondergrondse, eeuwenoude Orvieto. De indrukwekkende waterput, Pozzo di San Patrizio, een juweel van renaissance ingenieurskunst uit de 16de eeuw, mogen we zeker niet missen. De lunch is vrij, het ideale moment om de plaatselijke Orvieto Classico te proeven. Op de terugweg naar Todi houden we even halt in Bagnoregio, ‘de stervende stad’ sprookjesachtig gelegen, hoog op een afbrokkelende tufstenen rots.

Donderdag 11 april 2019
Vandaag genieten we van het groene hart van Umbrië. Zover het oog reikt, zien we op de glooiende heuvels wijn- en olijfgaarden. In Assisi bezoeken we de San Rufino, een prachtige romaanse kathedraal waar de doopvont van San Francesco staat. In de gotische Santa Chiara zien we het lichaam van de stichtster van de Arme Klaren. In de Basilica di San Francesco vergapen we ons aan de meesterwerken van grote middeleeuwse schilders zoals Cimabue, Giotto, Simone Martini en Pietro Lorenzetti. In de namiddag rijden we naar Spello, een kleurrijk en goedbewaard stadje van Romeinse origine. Hier staan we in bewondering voor de Cappella Baglioni met de meesterlijke fresco’s van Pinturicchio uit 1500. We besluiten de dag in Montefalco met de fresco’s van Gozzoli in de San Francescokerk, vandaag een museum. In Montefalco genieten we van een goed glas Sagrantino met een kleine versnapering.

Vrijdag 12 april 2019
Perugia, omringd door schitterende valleien, is de kleine maar charmante hoofdstad van Umbrië. In het middeleeuwse centrum ontdekken we de Galleria Nazionale dell’Umbria en haar enorme schilderijencollectie. Het Collegio del Cambio herbergt de meesterlijke fresco’s van Perugino. Daarnaast nemen we een kijkje in de kathedraal en in het Oratorio di San Bernardino met zijn fijne beeldhouwwerk. Er is ook wat vrije tijd voorzien om op eigen houtje van Perugia te genieten. Op de terugweg naar Todi houden we een korte stop in het Etruskische Bettona.

Zaterdag 13 april 2019
We verlaten Todi en rijden naar het mooie meer van Trasimeno voor een boottocht. Hier ligt het ommuurde stadje Castiglione del Lago. We bezoeken er het Palazzo della Corgna met zijn manieristische fresco’s en de Rocca del Leone. In de namiddag rijden we Toscane binnen en gaan we naar Montalcino waar we onze intrek nemen in een klein familiaal gerund hotel. Hier genieten we van een gastronomisch avondmaal met uitgelezen wijnen zoals Rosso en Brunello di Montalcino.

Zondag 14 april 2019
In het mekka van de Toscaanse wijnbouw mag een bezoek met degustatie van een wijnproducent uiteraard niet ontbreken. Het plaatselijke museum Sant Agostino herbergt schitterende houten beelden. In de namiddag staan twee kleine maar erg bijzondere musea van religieuze kunst op het programma, in Asciano en in Buonconvento. We rijden door het beroemde Crete Senese, een door erosie getekend landschap dat er in april onwerkelijk groen bij ligt.

Maandag 15 april 2019
De Val d’Orcia, een van de mooiste streken van Toscane, is voor vele kunstenaars uit de renaissance een grote inspiratiebron geweest. Omwille van zijn unieke karakter is het wondermooie landschap sinds 2004 UNESCO Werelderfgoed. We bezoeken enkele bijzondere stadjes. Onze eerste stop is San Quirico d’Orcia met zijn pittoreske, romaanse kerkje. Vandaar rijden we naar Montepulciano, gekend als belangrijk wijncentrum. We bezoeken er de kathedraal en genieten van een gastronomisch middagmaal met de gerenommeerde Vino Nobile. In de namiddag bezoeken we Pienza, de ideale stad van paus Pius II. We houden ook halt in de abdij van Sant’ Antimo.

Dinsdag 16 april 2019
We genieten van het landschap in de Romeinse Campagna alvorens onze vlucht vanuit Rome naar Brussel vertrekt.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie