Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
27417442759_5ff566917a_o

Het Oosten komt op deze uitstap wat meer naar het Westen. Louis Hulstaert neemt je mee naar ‘Nineveh’ en ‘Fascinatie voor Persepolis’ in het Rijksmuseum van Oudheden. Met Etienne Hauttekeete bezoek je ‘De gemaskerde krijger. Het strijdtoneel van de samurai’ in het SieboldHuis.

2700 jaar geleden was Nineveh de grootste stad van de wereld. De kilometerslange muren met statige poorten en de adembenemende paleizen en tempels maakten Nineveh tot waardige hoofdstad van het Assyrische Rijk. De tentoonstelling toont je meer dan 250 objecten waaronder heel wat reliëfs die waardevolle informatie verschaffen over de geschiedenis van de stad.

Een andere archeologische site in de regio is Persepolis. In ‘Fascinatie voor Persepolis’ wordt met tekeningen, teksten en foto’s het verhaal verteld van de Europeanen die in de voorbije eeuwen de ruïnes bezochten.

In het SieboldHuis spelen de maskers van de samurai en die uit het nō-theater de hoofdrol. Naast gevreesde krijgers waren de samurai ook beschermheren van kunst en wetenschap. Hun verfijnde culturele levensstijl en esthetiek worden getoond met prachtige kunstobjecten zoals wapenrustingen, kamerschermen, kimono en helmen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie