Blijf op de hoogte
Panoramic view of old harbor and downtown called Marina in Antal
The Antalya Museum is best known for its Roman-era sculptures from the ancient city of Perge
Antalya Perge ancient city ancient theater drone view
Interiors of St. Nicholas Church in ancient city of Myra, Demre,
Lycian rock tombs in Myra ancient city of Antalya
ancient destroyed aqueduct of the city of Phaselis, Turkey, Kem
constantly burning fires at the place of a natural gas emission on Mount Chimaera (Yanartas), Turkey
Temple of Apollo ancient ruins, Turkey.
Hidirlik Tower in Antalya, Turkey
Pedestrian street in Antalya Old Town, Turkey

Hoogtepunten

Aspendos amphitheater - Antalya Turkey

Het schitterend bewaarde theater in Aspendos

Ancient city of Sagalassos in Anatolia, Turkey

De oude stad Sagalassos

Termessos theatre, Turkey

De indrukwekkende site van Termessos

Wil je graag nog meereizen? Geef ons een seintje op amarant@debuckagency.com! Wij checken de beschikbaarheid van het hotel en de vluchten. Let wel: de geafficheerde prijs is niet gegarandeerd.Turkije kunnen we zonder twijfel een parel aan het archeologisch firmament van het Nabije Oosten noemen. Hier, te midden van adembenemende landschappen, zien we de oudste sporen van landbouw en het sedentaire leven. We maken doorheen de geschiedenis van deze streek kennis met de Hettieten en de oude Minoïsche beschaving van Kreta, met de epische strijd van Troje die hier gevoerd werd, tevens de bakermat van de Homerische epen.

In de klassieke oudheid stichtten de Grieken talloze kolonies in Turkije, waardoor het land nu meer Griekse, en later Romeinse, overblijfselen herbergt dan Griekenland zelf. Deze antieke geschiedenis in de omgeving van Antalya staat op onze reis centraal. Vanuit Antalya zelf is het makkelijk om beroemde, maar ook minder bekende sites zoals Thermessos en Arycanda, te verkennen. Hoewel Sagalassos dankzij Belgische opgravingen bekend is in onze contreien, zullen de fenomenale ruïnes van Side, Perge en vooral Aspendos velen bekoren. En wie kan weerstaan aan de charme van Demre, de stad van Sint-Niklaas?

De stad Antalya is een ware schatkamer, met één van de grootste en belangrijkste musea van Turkije en talloze monumenten uit de tijd van de Seldjoeken. De sfeervolle havenstad heeft een erg aangename oude stadskern.

Laat je betoveren door de rijke geschiedenis en archeologische pracht van dit stukje Turkije. Het belooft een onvergetelijke reis te worden.

Reisprogramma
Vrijdag 6 september 2024
Nadat we geland zijn, genieten we samen van een gezellige lunch en installeren we ons in het hotel. Op onze eerste reisdag bezoeken we de oude stad Antalya. Het huis van Atatürk, de poort van Hardianus, de toren van Hidirlik, de jachthaven en het oude centrum met de moskeeën uit de tijd van de Seldjoeken, we zien het allemaal!

Zaterdag 7 september 2024
Op het programma vandaag staat de prachtige site van Perge, een stad die door de Grieken werd gesticht. De boeiende ruïnes zijn zeer goed bewaard en erg indrukwekkend. Terug in Antalya gaan we eerst lunchen, daarna brengen we een bezoekje aan het Archeologisch Museum. Dit interessante en zeer rijke museum huisvest ondermeer de grootste collectie sarcofagen in Turkije. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

Zondag 8 september 2024
Na het ontbijt reizen we noordwaarts naar de welbekende opgravingen van Sagalassos. Dankzij Vlaamse archeologen werd hier een bijzonder indrukwekkende site blootgelegd, bepaalde gebouwen werden zelfs gereconstrueerd. Dit belooft één van de hoogtepunten van onze reis te zijn. We lunchen ter plaatse in het dorp, aan de voet van de berg. In de namiddag bezoeken we het museum van Burdur, waar heel wat vondsten uit Sagalossos bewaard worden.

Maandag 9 september 2024
Vandaag ontdekken we de levendige oude stad van Side. Ooit een ruïne, is de stad vandaag opnieuw bewoond door Turken die afkomstig zijn van Kreta. In het oude badhuis is het Archeologisch Museum gehuisvest. We nemen een kijkje in het oude theater, we wandelen door de smalle straatjes om uiteindelijk de haven en de zee ter bereiken. Daar vinden we de mooi gelegen ruïnes van de Tempel van Apollo. Onze wandeling eindigt in de oude agora.
Na een vrije lunch, rijden we verder naar Aspendos. Het antieke theater hier is terecht wereldberoemd. Even spectaculair is de hoger gelegen akropolis en het aquaduct. Een site om u tegen te zeggen!

Dinsdag 10 september 2024
Onze uitstap vandaag gaat westwaarts. We houden eerst halt in Arycanda, één van de oudste sites in de regio. Hier klimmen we een stukje, maar het loont. Spectaculair gelegen op de flank van een hoge berg biedt deze stad mooie vergezichten op het ruige berglandschap. We genieten er van een zelden bezochte opgraving. Aangezien Arycanda moeilijk te bereiken is, bleef de archeologische site bijzonder goed bewaard. We vinden er de gebruikelijke elementen van een Griekse stad zoals een theater, een odeon en een agora.
Daarna rijden we verder naar de necropolis van Myra. Hier treffen we heel wat graven uitgehouwen in de rotswanden, een spectaculair beeld. We lunchen vlakbij in Demre en nemen de tijd om de kerk te bezoeken met het zogenaamde graf van Sint-Niklaas. We sluiten af met een diner in Antalya.

Woensdag 11 september 2024
Het antieke Olympos was ooit één van de belangrijkste havens van het oude Lycië. De stad wordt in twee gesneden door een riviertje en de omgeving is opnieuw bijzonder spectaculair. Her en der verscholen in het groen bevinden zich de resten van de oude ruïnes. In de buurt bekijken we de bekende ‘eeuwige vlammen’of de vuurvelden van Chimaera. Al sinds de oudheid komen hier uit de rotsige bodem vlammen naar buiten. We rijden verder naar Phaselis. Net als Olympos was Phaselis een oude havenstad van waaruit zelfs met Egypte handel werd gedreven. De prachtige ruïne hier heeft een bijna romantische ligging.

Donderdag 12 september 2024
Op ons programma staat de nog niet opgegraven stad Termessos. Die stad ligt op een berg, dus we mogen ons voor ons bezoek verwachten aan een fikse klim. Maar, we worden er onwaarschijnlijk voor beloond! Overal vinden we restanten van stadsmuren, stadspoorten, tempels, baden, fonteinen en - uiteraard- een gigantisch theater. Het meest indrukwekkende hier is de necropolis. De combinatie van natuur en ruïnes maakt van ons bezoek aan Termessos een unieke ervaring.

Vrijdag 13 september 2024
Op onze laatste reisdag nemen we een kijkje bij de merkwaardige watervallen van Duden. Die storten op spectaculaire wijze in de zee! In de vroege namiddag vliegen we terug naar Brussel, met een koffer vol herinneringen.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie