Tarieven:

 • 2.290,00 €

In 1926 wordt ‘Das Schloss’ posthuum gepubliceerd. Franz Kafka is reeds twee jaar overleden. In de roman ‘Het Slot’ speelt Hrdacany, de burcht van Praag, een hoofdrol. Diezelfde burcht van Praag krijgt net in die jaren 1920 een complete make-over, onder leiding van de Sloveense architect Jozef Plecnik.

Misschien is het vergezocht een link te ontwaren tussen de bevreemding en absurditeit bij Kafka en de bevreemding en absurditeit bij Plecnik. (Her)Lees Kafka en kom mee naar Praag en Tsjechië, om het te (her)ontdekken vanuit een modernistisch perspectief!

Wat spookt Jozef Plecnik uit in de burcht van Praag? Staat het beste werk van Adolf Loos in Praag? Een meesterwerk van Mies Van der Rohe op een boogscheut van Praag?

Ontdek het samen met ons en sta verstomd van de stedenbouw van Plecnik, de architectuur van Mies en de interieurs van Loos. 

Reisprogramma

Woensdag 31 mei 2023
Op ontdekking, want zoeken moet je, naar wat Jozef Plecnik precies heeft verbouwd/gewijzigd/toegevoegd in de overdonderende middeleeuwse, boheemse en barokke context van de burcht van Praag. Waar horden toeristen aan voorbijlopen maar architectuurliefhebbers voor in zwijm vallen: we bekijken en onderzoeken in en rond de burcht de tijdloze ingrepen van Jozef Plecnik.

Donderdag 1 juni 2023
Een andere kijk verruimt onze blik op Praag in de voormiddag: een wandeling doorheen Praag met de focus op enkele opmerkelijke voorbeelden van het Tsjechische Kubisme. De voornaamste vertegenwoordiger hiervan en leerling van Otto Wagner, Pavel Janàk heeft het warenhuis van de Zwarte Madonna ontworpen. We beëindigen de wandeling met een bezoek aan het Museum van het Tsjechisch Kubisme.
In de namiddag doen we een uitstapje westwaarts van Praag naar de stad Pilsen waar de Tsjechische architect Adolf Loos enkele appartementen heeft ingericht en die sinds enkele jaren opengesteld zijn voor publiek.

Vrijdag 2 juni 2023
Adolf Loos is geboren in Brno (1870) maar het zal Mies Van der Rohe zijn die er zijn modernistische stempel op zal drukken. Bijna honderd jaar oud maar merkwaardig genoeg nieuwer dan ooit: Villa Tugendhat (gebouwd in 1929 maar herboren in 2012) maakt van Brno een daguitstap waardig. Ontdek samen met ons dit onbetwiste meesterwerk van de architectuur. Aansluitend maken we een wandeling in het historisch centrum van Brno.

Zaterdag 3 juni 2023
In de voormiddag is er tijd om Praag op eigen houtje te verkennen.
In de namiddag ondernemen we een busreis naar de omgeving rond Praag om niet te missen modernistische pareltjes te bezoeken. Allereerst is er de merkwaardige Church of the Most Sacred Heart door Jozef Plecnik ontworpen in 1929. Vervolgens bezoeken we de merkwaardige Villa Rothmeyer, de eigen woning van architect Otto Rothmayer. De hoofdschotel blijft Adolf Loos die met zijn ongeëvenaarde Villa Müller menig bezoeker zal verbazen. Na een gezamenlijk diner sluiten we af met een exclusief avondbezoek aan Villa Winternitz, eveneens van de hand van Adolf Loos.

Zondag 4 juni 2023
Traag, gestaag en vaag: moderniteit in Praag is geen evidentie. Nu we vertrouwd zijn met de frisheid van het Tsjechisch kubisme, de luxe van Loos, de sereniteit van Mies en de tijdloosheid van Plecnik, kunnen we er nog een hedendaags sausje over gieten: wat biedt het Praag van de laatste decennia? Op een afsluitende wandeling door Praag kijken we naar het Praag van de toekomst en hoe sommige architecten daar een antwoord op trachten te formuleren: Frank Gehry, Jean Nouvel, Brainwork en anderen.

Prijs

Tarieven:

 • 2.290,00 €

Voorschot

 • 950,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 20/09/22, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Century Old Town Hotel****, gezamenlijke lunch op dag 1, gezamenlijk diner op dag 4, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, fooi chauffeur en lokale gidsen, gebruik van headsets, begeleiding door Frank De Groeve, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 376,00 € i
 • 131,68 € i
 • 171,75 € i
 • 153,30 € i
 • 199,95 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Woensdag 31/05/23: Brussel – Praag 09:30 - 11:00 uur
Zondag 04/06/23: Praag–Brussel 18:45 - 20:15 uur

Accommodatie

Century Old Town Hotel****:
https://century-old-town-hotel-prague.hotel-ds.com/en/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie