* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

Firenze en Siena behoren tot de beroemdste kunststeden van Toscane en worden een groot deel van het jaar overspoeld door massa’s toeristen. In november is het er veel rustiger zodat we intenser van hun vele kunstschatten kunnen genieten. In onze thuisbasis Firenze staat het onvermijdelijke Uffizimuseum (schilderijen) en het Bargello (beeldhouwwerken)op het programma. Daarnaast bezoeken we enkele kerken zoals de Santa Croce en de Santa Maria Novella die eerder kunstverzamelingen zijn dan gebedshuizen.

In Siena genieten we van de vele fresco’s in het stadhuis aan de Piazza del Campo en van de artistieke rijkdom van het kathedraalcomplex. Daarna verhuizen we naar Arezzo, een te weinig bekende kunststad die onder meer meesterlijke fresco’s van Piero della Francesca bezit. We bezoeken het prachtig op een heuvel gelegen Urbino, de geboorteplaats van Raffael die dit jaar 500 jaar is overleden. Hier liet Federico da Montefeltro het mooiste renaissance paleis van Italië bouwen.

We bezoeken ook de Valtiberina, deels gelegen in Toscane en deels in Umbrië, dat zelfs door Italianen weinig bezocht wordt. In San Sepolcro, geboorteplaats van Piero della Francesca, zien we zijn “best picture in the world” en in het kleine Monterchi zijn zwangere Maria. In Città di Castello bezoeken we de lokale pinacoteca en wandelen we door de meest Toscaanse stad van Umbrië. Behalve aandacht voor de enorme artistieke rijkdom wordt ook de lokale keuken niet vergeten en genieten we van enkele gastronomische maaltijden.

Reisprogramma

Zondag 1 november 2020
Eerst installeren we ons in het hotel. We starten met een eerste stadswandeling in het historisch centrum van Firenze. En sluiten de eerste dag af met een avondmaal in een typische rosticceria.

Maandag 2 november 2020
Vandaag staat een daguitstap naar Siena op het programma. We bezoeken het historisch centrum. In het stadhuis bewonderen we de beroemde fresco’s uit de 14de eeuw van Simone Martini en Ambrogio Lorenzetti en genieten we van de Piazza del Campo. De kathedraal van Siena is één van de mooiste van Italië en bevat meesterwerken van de Pisani, Donatello, Michelangelo, Bernini en Pinturricchio. We bezoeken ook de doopkapel, de crypte en het rijke kathedraalmuseum.

Dinsdag 3 november 2020
We blijven in Firenze. In het Uffizi museum genieten we van de grootste en mooiste collectie renaissance schilderijen ter wereld. Het Bargello bezit een zeer rijke collectie renaissance beeldhouwkunst naast prachtig ivoorsnijwerk en juwelen. De Santa Croce is een museum met talrijke fresco’s, beelden en grafmonumenten van onder meer Michelangelo, Galilei en Macchiavelli.

Woensdag 4 november 2020
Santa Maria Novella in Firenze staat vandaag op het programma. Het is meer een museum dan een gebedshuis, met meesterwerken van Giotto, Masaccio, Brunelleschi en Ghirlandaio. In het kathedraalmuseum zijn prachtige sculpturen te bewonderen van Michelangelo, Pisano en Donatello. Na een vrije lunch in de late namiddag vertrekken we naar Arezzo. We nemen de tijd om ons te installeren in het hotel in Arezzo. En daarna genieten we opnieuw van de heerlijke lokale keuken met een gezamenlijk diner.

Donderdag 5 november 2020
We wandelen over de Piazza Grande en bezoeken de Pieve di Santa Maria, een meesterlijk voorbeeld van de Romaanse architectuur in Toscane. In de San Francescokerk bewonderen we de wereldberoemde fresco’s van Piero della Francesca van de Legende van het Heilig Kruis. In de San Domenico zien we een vroeg kruisbeeld van Cimabue. Het Casa Vasari is kunstig versierd.

Vrijdag 6 november 2020
Een daguitstap naar Urbino staat op het programma. Het palazzo ducale van Federico da Montefeltre is het mooiste renaissancepaleis van Italië. In de prachtige zalen ontdekken we schitterende kunst met wandtapijten, schilderijen van Raffaello en Piero della Francesca (de Geseling) en de intarsia in de studeerkamer van de hertog. We bezoeken ook het geboortehuis van Raffaello.

Zaterdag 7 november 2020
Vandaag ontdekken we de regio Valtiberina met fresco’s van Piero della Francesca in Monterchi, “de zwangere Maria”, en in San Sepolcro waar we “de Verrijzenis”, “the best picture in the world” volgens Aldous Huxley, kunnen bewonderen. Na de vrije lunch bezoeken we Città di Castello, de meest Toscaanse stad van Umbrië, waar we de Pinacoteca met het vroegst bewaarde werk van Raffaello ontdekken.

Zondag 8 november 2020
Terugreis naar Brussel.

Vervoer

Vliegtuig

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids wordt je voor afreis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 3,75% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 5,6% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 3,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 5,6% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie