Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52243850357_81b66d3c9e_o
52244827891_12c55fbb79_o
52243850722_214511780c_o

Op 4 november is het exact 100 jaar geleden dat het team van de Engelse archeoloog en Egyptoloog Howard Carter het graf van Toetanchamon opende in de Vallei der koningen in Egypte. Het graf was 3000 jaar oud en men vond er de jonge farao te midden van zijn fabelachtige schatten in een onaangetast graf. Het betekende de archeologische ontdekking van de eeuw. 

Een ideaal moment dus om deze legendarische farao in de kijker te zetten. We doen dat aan de hand van vier lezingen met elk een andere invalshoek. Zo kijken we naar wie hij was en hoe zijn regeerperiode er uit zag; wat de connectie was met Downton Abbey en Lord Carnarvon; hoe het nu zat met die vloek en vervloekingen in het Oude Egypte in het algemeen, en wat de ontdekking teweegbracht op cultureel vlak onder de term 'Toetmania'. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of kiezen voor de hele reeks in een voordeelpakket.

Toetanchamon, farao van Egypte

Wat weten wij nu eigenlijk over Toetanchamon? Of beter, wat menen wij te weten? Hoe zag zijn regeerperiode eruit? Welke verwezenlijkingen kunnen aan hem worden toegewezen. Kan DNA onderzoek ons helpen om zijn ouders te achterhalen? Wat is de huidige stand van zaken en hebben recente opgravingen een beter licht op hem kunnen werpen? In deze lezing gaan we op zoek naar de antwoorden op deze en nog andere vragen!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Een meeslepend betoog van een bevlogen lesgever die je onderdompelt in de wereld van het oude Egypte, pharaos, tempels en pyramiden."
– Hendrik Mestdagh (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie