Tarieven:

  • 15,00 €

voor wie al een inkomticket heeft voor de voorstelling Age of Rage…

Het stuk Age of Rage geregisseerd door Ivo Van Hove is een bewerking van zes tragedies van Euripides en van een deel van de Oresteia van Aischylos, twee Griekse tragediedichters uit de 5° eeuw voor Christus.

In de inleidende sessie geeft Jan Verheyen eerst een overzicht van het mythologische verhaal: de vloek die het huis der Atreïden teistert over verschillende generaties heen: de stamvaders Atreus en Thyestes, het offer van Iphigeneia, de moord op Agamemnon en de wraak van hun kinderen Orestes en Elektra. Ook nog enkele andere scènes uit de Trojaanse oorlog komen in het stuk aan bod. Hij illustreert dit verhaal met korte fragmenten uit de teksten van Euripides en Aischylos. Zo hopen we de wirwar van figuren en gruwelijke feiten wat uit te klaren zodat je de voorstelling goed kan volgen. Hierbij kort ook wat info over de Griekse tragedie als theatraal gegeven en over de thema’s die in het werk van Aischylos en Euripides aan bod komen.

Wat betekent voor een Griek nu juist dat ‘tragische’ levensgevoel? En wat is die beruchte of beroemde ‘katharsis’? Daarvoor gaan we te rade bij Aristoteles, Nietzsche en George Steiner. Hopelijk kunnen zij ons leren hoe de Grieken zo’n tragedie beleefden en kunnen wij iets van die houding in ons kijken en beleven meenemen.

Tot slot belichten we ook nog enkele literaire highlights uit de Westerse cultuur die zich op de stukken van Aischylos en Euripides geïnspireerd hebben, van Racine en Goethe tot Sartre en Paul Claes.

Filip Tielens, theaterrecensent voor de Standaard, sluit aan met een toeleiding over de voorstelling. Hij gaat dieper in op het maakproces, de regisseur en duidt de uitvoering in tijd en ruimte.

Zo ben je dan helemaal klaar voor de voorstelling Age of Rage.

HEB JE NOG GEEN TICKET VOOR DE VOORSTELLING?

De voorstelling is volzet, maar wij kunnen – met dank aan deSingel – 13 personen blij maken met extra tickets voor de voorstelling van zaterdag 9 oktober om 19u (zitplaatsen achteraan). Wil je er nog graag bij zijn, schrijf je dan hier in.

Locatie / datum & uur

Antwerpen / deSingel / Desguinlei 25
  • za, 09/10/2021: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie