Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
44547865620_8031b6c4cf_o

De Belgische kunstenaar Thomas Lerooy staat bekend als beeldhouwer en tekenaar. In zijn tentoonstelling Behind the curtain toont hij voor het eerst schilderijen.

In het raadselachtige werk van Lerooy lijken verschillende realiteiten, met elk hun eigen wetmatigheden, bovenop elkaar te bestaan. Je tuimelt van de ene beeldtaal in de andere, met verschillende gelaagdheden, op zo’n manier dat dood en eeuwigheid elkaar ontmoeten, maar ook schoonheid en lelijkheid, orde en chaos, het theatrale en de intimiteit, drama en humor. Lerooy ontwikkelde een hoogstpersoonlijke stijl, een mix van realisme, surrealistisch aandoende thema’s en invloeden uit de klassieke beeldhouwkunst. Zijn schilderijen ziet hij als levende creaturen, ze hebben tijd nodig om te rijpen zowel in beeldtaal als inhoudelijk. Je hoeft ze niet te begrijpen, alleen te voelen door je over te geven aan de zachtheid van zijn penseelvoering. Samen met zijn sculpturen vormen zijn schilderijen een complex oeuvre dat tegelijk ontroert en beroert, choqueert en beklijft!

 

Iedere deelnemer zorgt zelf voor een inkomticket. Gelieve daarvoor voldoende tijd te voorzien zodat de rondleiding stipt kan starten.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie